FOLLOW US: facebook twitter

Τα παιδιά με αναπηρίες δημιουργούν….

Ημερομηνία: 06-12-2016 | Συντάκτης:

pazari-ilis

«Άνοιξε» το πρώτο Χριστουγεννιάτικο παζάρι του Συλλόγου ΑμεΑ «Ηλις» στο συνεδριακό της ΠΕ Ηλείας

Υπέροχες δημιουργίες των παιδιών με αναπηρία, εκθέτονται από χθες, στο ισόγειο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας (χώρο πρώην ΚΕΠ) στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου παζαριού που διοργανώνει ο Νομαρχιακός Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και ΑμεΑ «Ηλις».

pazari-ilis2

pazari-ilis5

Πρόκειται για έργα που κατασκεύασαν με την καθοδήγηση εικαστικού και τη βοήθεια των γονέων τους στη διάρκεια του καλλιτεχνικού εργαστηρίου που υλοποιείται στο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ και τα οποία πωλούν σε συμβολικές τιμές για την στήριξη του συλλόγου τους. Βασικότερος όμως λόγος, του Χριστουγεννιάτικου Παζαριού, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Παπαδάτος είναι να γνωρίσει ο κόσμος και οι αρχές του τόπου, τις δεξιότητες των παιδιών με αναπηρία και να ευαισθητοποιηθούν ώστε να προσφέρουν ανάλογες δυνατότητες μέσω προγραμμάτων στα παιδιά τους. «Θέλουμε κυρίως να δείξουμε τι μπορούν τα παιδιά μας να δημιουργήσουν όταν τους δίνεται η δυνατότητα. Μια δυνατότητα που δυστυχώς δεν τους παρέχεται… Αυτός είναι και ο σκοπός του συλλόγου μας, να προσφέρουμε δυνατότητες στα παιδιά με αναπηρία, να ασχοληθούν και να δημιουργήσουν γιατί μέσα από τις δημιουργικές δράσεις αισθάνονται πολύ όμορφα και χαίρονται. Και αυτό είναι που διαρκώς διεκδικούμε».

pazari-ilis4

 

Στο πρώτο χριστουγεννιάτικο παζάρι όμως, εκτός από τα έργα των παιδιών, εκθέτονται κεριά και εικόνες που προσέφερε για την ενίσχυση του συλλόγου ο Σύλλογος «Αγαπώ» της Αθήνας καθώς και η ποιητική συλλογή της Στέλλας Πετκάρη «Ζήσε αν τολμάς».

pazari-ilis3

Το παζάρι, θα είναι ανοιχτό καθημερινά μέχρι και την Παρασκευή από τις 8 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, ενώ το Σαββατοκύριακο τα έργα θα εκθέτονται στην κεντρική πλατεία Πύργου.

Οι χριστουγεννιάτικες δράσεις του Συλλόγου θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 14 Δεκέμβρη, όπου στις 5 το απόγευμα, θα στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο τους στο ΚΕΦΙΑΠ και θα προσφέρουν γλυκίσματα σε όσους παραβρεθούν στην μικρή γιορτή που διοργανώνουν.

pazari-ilis6


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος