FOLLOW US: facebook twitter

Στον ΣΚΑΙ χθες ο Χριστοδουλόπουλος για τη Μονάδα Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων στην Τριανταφυλλιά

Ημερομηνία: 14-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Για το μεγάλο έργο της Μονάδας Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων που θα κατασκευαστεί στην Τριανταφυλλιά με τη σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, μίλησε ζωντανά από το χώρο του ΧΥΤΥ, ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «ΣΚΑΙ Τώρα» και στον δημοσιογράφο Χρήστο Στρατουλάκο.

Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλόπουλος, η νέα Μονάδα θα κοστίσει 39 εκ. € και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 2 χρόνια. «Πριν από 10 ημέρες είχε έλθει ο κ. Φάμελλος κα μας ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην Τριανταφυλλιά είναι πλέον πραγματικότητα. Αποδέχτηκε η Κοινοπραξία. Eμείς έχουμε εργολάβο από το 2014», τόνισε ο δήμαρχος μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Πρόσθεσε ότι «… ταυτόχρονα μας ανακοίνωσε ο Υπουργός, πως θα γίνει ένα ΚΔΑΥ για να μην πηγαίνουμε τα ανακυκλώσιμα (μπλε κάδοι) στην Πάτρα. Επίσης, ο Υπουργός μας ανακοίνωσε ότι θα μας χρηματοδοτήσει για να διαχειριστούμε και τα δέματα. Δηλαδή τα παλιά σκουπίδια, που έχει δεματοποιήσει και η Αμαλιάδα, γύρω στους 20.000 τόνους, αλλά θα γίνει και μία διαχείριση των δεμάτων του Δήμου Πύργου».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ήλιδας, η κατασκευή του εργοστασίου θα κοστίσει γύρω στα 39 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 17 είναι από το ΕΣΠΑ και τα λοιπά 22 από την Κοινοπραξία, ενώ έκανε λόγο για χρονοδιάγραμμα ένταξης του έργου μέσα στον Φεβρουάριο.

Μετά ο φάκελος θα σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο προς έλεγχο και το έργο αναμένεται να υλοποιηθεί περίπου σε 2 χρόνια. «Μέχρι τότε, κάνουμε πάλι συνολική διαχείριση, σε μια Μονάδα μικρή, στην οποία διαχειριζόμαστε όλα τα στερεά απόβλητα του Νομού», συμπλήρωσε μιλώντας πάντα στην εκπομπή «ΣΚΑΙ Τώρα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος