FOLLOW US: facebook twitter

Στις κάλπες για την ανάδειξη νέων οργάνων στις 22 Μαρτίου

Ημερομηνία: 09-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

pe-hleias-veta-panoytsakou

Εκλογοαπολογιστική Γ.Σ ΤΟΥ Συλλόγου υπαλλήλων της ΠΕ Ηλείας χθες παρουσία της προέδρου της Ομοσπονδίας Βέτας Πανουτσάκου

Υποστελέχωση, μισθοί, εργασιακά και η τροποποίηση του Οργανισμού βασικά θέματα συζήτησης

Σε διοικητικό και οικονομικό απολογισμό για την θητεία του προεδρείου που ολοκληρώθηκε, προχώρησε χθες ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΠΕ Ηλείας στην εκλογοαπολογιστική Γενική του Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας, όπου η Συνέλευση αποφάσισε και τη προκήρυξη εκλογών στις 22 Μαρτίου 2017 για την ανάδειξη των οργάνων της διοίκησης του Συλλόγου, της Ελεγκτικής Επιτροπής και των Αντιπροσώπων στην Περιφερειακή Επιτροπή και στο συνέδριο της Ομοσπονδίας,. Οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν 4 μέρες πριν την εκλογική διαδικασία.  Η Γ.Σ πραγματοποιήθηκε με την παρουσία και της προέδρου της Ομοσπονδίας Περιφερειακών Υπαλλήλων αιρετών Περιφερειών  Ελλάδας και μέλους της Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ κ. Βέτας Πανουτσάκου.

pe-hleias-ypallhloi1

Αρχικά ο πρόεδρος κ. Χαράλαμπος Μικέλης, προχώρησε στον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της τετραετίας, στις δράσεις του Συλλόγου, σε εργασιακά και μισθολογικά- ασφαλιστικά θέματα,  στις αγωνιστικές τους διεκδικήσεις καθώς στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως είναι η υποστελέχωση των υπηρεσιών αλλά και ο Οργανισμός, καθώς μετά την τροποποίηση του, καθημερινά παρουσιάζονται δυσλειτουργίες στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας που κυρίως έχουν σχέση με τις οικονομικές λειτουργίες των υπηρεσιών. Προβλήματα που όπως είπε «έχουν περιγράψει με τις ανακοινώσεις τους πολλές φορές  πριν την ψήφιση της τροποποίησης του ΟΕΥ και σήμερα αντιλαμβάνονται οι συμβαλλόμενοι πολίτες των υπηρεσιών μας».

Ο Γ.Γ του Συλλόγου κ. Αντρέας Ασημακόπουλος έδωσε και εκείνος από την πλευρά του  το στίγμα της χθεσινής Γ.Σ όπου εγκρίθηκαν τα περπαγμένα της τετραετίας και πλέον προχωρούν στην προκήρυξη εκλογών.

« Η Γ.Σ είναι μια διαδικασία που δυναμώνει τη συλλογικότητα και τα δημοκρατικά χαρακτηριστικά του Συλλόγου μας. Παράλληλα, έχουμε την τιμή να βρίσκεται στη Συνέλευσή μας η πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας που θα δώσει απαντήσεις σε πολλά θέματα που μας απασχολούν. Τα βασικά προβλήματα τα οποία εξετάσαμε εκτός από την υποστελέχωση της ΠΕ Ηλείας που είναι και ένα φαινόμενο γενικό, είναι η εφαρμογή του Οργανισμού που δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε σημείο που οι Υπηρεσίες δεν μπορούν πλέον να λειτουργήσουν έτσι ώστε να εξυπηρετείται όπως πρέπει ο πολίτης, αλλά και άλλα ζητήματα για το πώς πρέπει να πορευτούμε από εδώ και πέρα σε σχέση με τις κινητοποιήσεις και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται».

«Οικοδομούμε γερούς Συλλόγους»

Για τις τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν τους εργαζόμενους, μίλησε χθες και η  πρόεδρος της Ομοσπονδίας Περιφερειακών Υπαλλήλων Ελλάδας κ. Βέτα Πανουτσάκου τονίζοντας ότι θεωρεί υποχρέωσή της Ομοσπονδίας να είναι κοντά στους Συλλόγους στην προσπάθεια να οικοδομήσουν  γερούς συλλόγους σαν τον αναγκαίο λόγο απέναντι στα μέτρα βαρβαρότητας που ζούμε.

pe-hleias-ypallhloi

« Θεωρούμε ότι γερό εργατικό κίνημα σημαίνει ότι όλοι μαζί πρέπει να βαδίσουμε, άρα πρέπει να κάνουμε βήματα στην συσπείρωση για την αγωνιστική δράση αλλά και στην ενημέρωση για τα γενικότερα και ειδικότερα θέματα των εργαζομένων, όπως το ασφαλιστικό και το θέμα των μισθών που έχουν φτάσει στα τάρταρα. Οι Περιφερειακές αρχές μέσα από τον νέο Καλλικράτη που θέλουν να οικοδομήσουν για να περάσουν τις μεταρρυθμίσεις που θέλουν σε αυτό που λένε ανάπτυξη, δημιουργούν  περισσότερα κίνητρα και φοροαπαλλαγές στους μεγαλοεπιχειρηματίες για να προχωρήσουν σε επενδύσεις, επενδύσεις όμως που δεν λύνει προβλήματα για τους εργαζόμενους αλλά μονιμοποιεί και φέρνει και νέα μέτρα. Θέλουμε λοιπόν να κάνουμε πιο δυνατή τη φωνή μας, γι αυτό  ερχόμαστε εδώ. Το βασικό πρόβλημα για όλους τους υπαλλήλους και όχι μόνο των αιρετών περιφερειών, είναι το ζήτημα των μισθών και της υποστελέχωσης. Το προσωπικό έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια κατά 40%. Αυτή η υποστελεχωση αποτελεί το άλλοθι και στις περιφερειακές αρχές για να προχωρήσουν σε εκχωρήσεις και ιδιωτικοποιήσεις αρμοδιοτήτων. Αυτό λοιπόν είναι ένα πολύ βασικό ζήτημα γιατί ακόμα και αυτές τις λίγες αρμοδιότητες που τους έχουν απομείνει και έχουν να κάνουν με την λαϊκή οικογένεια, εμείς θα θέλαμε οι Περιφέρειες να λειτουργούν με κυρίαρχη προτεραιότητα την εξυπηρέτηση του πολίτη. Πως π.χ οι Δ.νσεις Γεωργίας θα είναι κοντά στον αγρότη, πώς οι Κτηνιατρικές θα κάνουν εμβολιασμούς, και θα είναι εκεί τις σταβλικές εγκαταστάσεις. Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις δημοσιονομικές προσαρμογές, όπως οι μετακινήσεις των υπαλλήλων, είτε αφορούν τους ελέγχους που πρέπει να κάνουν έξω και δεν τις κάνουν. Υπάρχουν προβλήματα σε μια σειρά ζητήματα που άπτονται των λαϊκών προβλημάτων. Για παράδειγμα στο θέμα της δακοκτονίας, το Υπουργείο Γεωργίας μετέφερε μια αρμοδιότητα στις περιφέρειες χωρίς όμως τους απαραίτητους πόρους, διατηρεί το ‘ΧΑΡΆΤΣΙ’ στους παραγωγούς για την εισφορά δακοκτονίας και δεν έκανε καν τις απαραίτητες προμήθειες των φαρμάκων και έχουν μπλοκάρει τα πάντα. Εμείς θέλουμε αυτές οι αρμοδιότητες είτε αφορούν την δακοκοτονία, είτε τις απολυμάνσεις των δημοσίων κτιρίων, είτε αφορούν την καταπολέμηση των κουνουπιών να γίνονται από την Περιφέρεια με μόνιμο προσωπικό, όχι περιστασιακά γιατί είναι μόνιμες ανάγκες και χρειάζεται μόνιμες θέσεις στο δημόσιο.».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος