FOLLOW US: facebook twitter

Γιόρτασαν την συνεισφορά της γυναίκας στην ανθρωπότητα οι φοιτήτριες του ΔΟΕΠΤΜ του ΤΕΙ Πύργου!

Ημερομηνία: 09-03-2017 | Συντάκτης:

tei-giortasan-sunisfora-gunaikas-foititries

Ξεχωριστή εκδήλωση αφιέρωμα χθες από τις φοιτήτριες του ΔΟΕΠΤΜ του ΤΕΙ Πύργου

Ομιλίες, προβολή βίντεο, θεατρικά και χορευτικά δρώμενα ανέδειξαν τις πτυχές της γυναίκας

Με μια όμορφη και ξεχωριστή εκδήλωση τίμησαν τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες του τμήματος ΔΟΕΠ & ΤΜ του ΤΕΙ Πύργου, αναδεικνύοντας το διαχρονικό και πάντα επίκαιρο μήνυμα της ισότητας των δύο φύλων και τον πολυδιάστατο ρόλο της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία.

tei-giortasan-sunisfora-gunaikas-theatriko

Μέσα από ομιλίες, προβολή video και θεατρικά και χορευτικά δρώμενα, οι  φοιτήτριες του ΤΕΙ Πύργου ανέδειξαν τις πτυχές της γυναίκας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα σε όλο τον κόσμο, τις προσπάθειες που γίνονται για τη βελτίωση της κοινωνικής της θέσης και τη δυνατότητα ίσων ευκαιριών στον πολιτικό και οικονομικό βίο.

Όπως τόνισε η σπουδάστρια Αναστασία Καλογεροπούλου, η εκδήλωση είναι  ένας τρόπος για να αναδειχθεί η ανάγκη σεβασμού και κατανόησης προς τη σύγχρονη γυναίκα. «Είναι ένα εγχείρημα στο οποίο σταδιακά βοήθησαν αρκετοί φοιτητές και θέλουμε να επισημάνουμε ότι είναι αναγκαίος ο σεβασμός και η κατανόηση προς τη γυναίκα για τους ρόλους που επιτελεί καθημερινά, γυναίκα, μητέρα, φοιτήτρια, κ.ά.».

Η φοιτήτρια Χριστίνα Τζαφάι τόνισε ότι είναι μια εκδήλωση που διοργανώθηκε με στόχο να αναδείξει τον ρόλο και τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία, προσθέτοντας ότι παράλληλα αποδεικνύεται και η δημιουργική δουλειά που γίνεται στο ΤΕΙ ενώ η συμφοιτήτρια της Γεωργία Μένεγα δήλωσε πως είναι σημαντική η υλοποίηση μιας τέτοιας εκδήλωσης στο ΤΕΙ Πύργου και πρόσθεσε ότι το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι πως η γυναίκα κάνει πάρα πολλά πράγματα σήμερα και δεν είναι κατώτερο φύλο.

Η Γιώτα Μιχαλοπούλου, επιστημονική υπεύθυνη της εκδήλωσης, συνεχάρη τις φοιτήτριες για την πραγματοποίηση του εγχειρήματος και τόνισε ότι «σήμερα γιορτάζουμε τη σημαντική συνεισφορά της γυναίκας στην ανθρωπότητα.  Αποφασίσαμε με τους φοιτητές να οργανώσουμε αυτήν την εκδήλωση και ήταν μια ευκαιρία να ξεφύγουμε λίγο από την καθημερινότητα και νε αξιοποιήσουμε λίγο πιο δημιουργικά τον χρόνο μας».

tei-giortasan-sunisfora-gunaikas-katsifaras

«Μέρα ευθύνης για τη δημοκρατία»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απ. Κατσιφάρας, υπογραμμίζοντας  ότι είναι μέρα ευθύνης για τη δημοκρατία.

«Πρέπει να αναδείξουμε τα δικαιώματα, τις ευκαιρίες που πρέπει να έχουν οι γυναίκες σε μια σύγχρονη κοινωνία. Να δούμε την ιστορική εξέλιξη της κοινωνίας μας, τον ρόλο της γυναίκας στα κοινά, στην οικογένεια, στην εργασία, έχοντας υπόψη την ευθύνη για τα δικαιώματα που δίνει η δημοκρατία μας και πώς πραγματικά σε δύσκολους καιρούς μπορεί ξανά η γυναίκα όχι μόνο να ελπίζει, όχι μόνο να προστατεύεται αλλά και να έχει ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες με κάθε άνθρωπο. Αυτά είναι δείγματα  πολιτισμού και μιας κοινωνίας που ζει και προοδεύει με αξιοπρέπεια και σεβασμό».

Ο αρμόδιος βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα υγείας, Αντώνης Χαροκόπος, τόνισε ότι η περιφέρεια είναι συνδιοργανώτρια και η εκδήλωση εντάσσεται στο σχετικό σχέδιο δράσης για το 2017. «Συνδιοργανώνουμε με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας την εκδήλωση, για να αναδείξουμε το θέμα της γυναίκας για ισότιμη συμμετοχή και ίσες ευκαιρίες», είπε ο κ. Χαροκόπος.

Η Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, αντιδήμαρχος Πύργου, συνεχάρη τους συντελεστές της εκδήλωσης και τόνισε: «Τιμούμε τη γυναίκα, τιμούμε την αγρότισσα, την κόρη τη σύζυγο τη μάνα της διπλανής πόρτας. Μας διδάσκει τους αγώνες της γυναίκας. Ο Μάο έλεγε “κοιτάξτε τον κόσμο μέσα από τα μάτια των γυναικών”. Θέλω όλες οι γυναίκες του κόσμου να διεκδικούν τα δικαιώματά τους».

tei-giortasan-sunisfora-gunaikas-episimoi

Ενημέρωσαν για την έμφυλη βία

Οι εισηγήσεις περιελάμβαναν ανάλυση αρκετών πτυχών της σύγχρονης γυναίκας. Η περιφερειακή σύμβουλος Εύη Βεργοπούλου, έκανε ιστορική αναδρομή στα πολιτικά δικαιώματα της γυναίκας και αναφέρθηκε στα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που υπάρχουν ακόμα και σήμερα, επισημαίνοντας την ανάγκη άρσης τους. Πολύ σημαντικές ήταν οι εισηγήσεις του  Τάκη Γεωργακόπουλου, Ψυχολόγου του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Πύργου και της Αλίκης Σχίζα, Κοινωνικής Λειτουργού του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Πύργου για την έμφυλη βία, τις κατηγορίες της και πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται τέτοια κρούσματα, σήμερα.

Ο επικ. Καθηγητής  του τμήματος ΔΟΕΠ & ΤΜ Γιώργος Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι η ημέρα αυτή έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. «Η ανάδειξη του ρόλου της γυναίκας είναι πηγή ζωής και ενέργειας και διαπερνά οριζόντια την πραγματικότητα. Σε μια εποχή κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, η γυναίκα μπορεί να προσφέρει προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης της ίδιας της ζωής. Ως ΤΕΙ βιώνουμε τις δυσκολίες, ωστόσο η σημερινή εκδήλωση αναδεικνύει την ουσιαστική δουλειά που κάνουμε πέρα από το ωρολόγιο πρόγραμμα».
Η πρόεδρος του τμήματος, Αναστασία Ζαφειροπουλου, συνεχάρη τους φοιτητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό για την υλοποίηση της εκδήλωσης και τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικές τέτοιες δράσεις διότι συνδυάζουν τον πολιτισμό με τη μάθηση και αναπτύσσουν συνέργειες με την τοπική κοινωνία και βοηθούν στην εξωστρέφεια του τμήματος και τη βελτίωση της κατάρτισης των φοιτητών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα εξαιρετικό θεατρικό δρώμενο των φοιτητών και με επίδειξη παραδοσιακών χορών από τους Μωραΐτες.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος