FOLLOW US: facebook twitter

«Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία του αναπηρικού κινήματος»

Ημερομηνία: 29-11-2016 | Συντάκτης:

georgiopoulos-amea

Ημερίδα αύριο με θέμα «Παραπληγία και Ουρολογικά προβλήματα» στον Πύργο

Συνέντευξη – κάλεσμα Αντιπεριφερειάρχη, Διοικητή Γ.Ν. Ηλείας και πρ. Παραπληγικών- Κινητικά Αναπήρων

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα, με θέμα «Παραπληγία και Ουρολογικά προβλήματα» την οποία συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Σύλλογος Παραπληγικών- Κινητικά Αναπήρων Π.Ε. Ηλείας και το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο (Διοικητήριο) στον Πύργο. Μάλιστα χθες, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, απεύθυναν κάλεσμα συμμετοχής, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών –Κινητικά Αναπήρων Παντελής Παπαναγιώτου.

«Είμαστε εδώ για έναν σκοπό και μία από τις πολλές δράσεις που τον τελευταίο καιρό διοργανώνει η ΠΔΕ και ιδιαίτερα ο βοηθός Περ/ρχη κ. Αντ. Χαροκόπος. Στον τομέα του αναπηρικού κινήματος, τόσο οι δράσεις σε τέτοιες διοργανώσεις αλλά και η στήριξη σε κάποιες δυνατότητες που έχουμε για υποδομές, είναι όλο και συχνότερες. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, διότι οι συνθήκες της κρίσης πλήττουν τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες» επισήμανε ο κ. Γεωργιόπουλος και πρόσθεσε ότι από τους μικρούς πόρους που διαθέτουν, στηρίζουν κάθε πρωτοβουλία από όπου κι αν προέρχεται, ιδιαίτερα από το αναπηρικό κίνημα, που έχει να κάνει με θέματα υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής ευαισθησίας.

«Ξεκινήσαμε με μια υποδομή που προσέφερε πάρα πολλά, το Seatrac. Είναι ένα θέμα που θέλουμε να το στηρίξουμε και τη νέα περίοδο και να διερευνούμε τη δυνατότητα για υποδομές και στις άλλες παραλίες της Ηλείας» είπε ενώ αναφερόμενος στην ημερίδα τόνισε ότι το θέμα που πραγματεύεται ταλανίζει την ελληνική οικογένεια σε μεγάλο βαθμό και δεν αφορά μόνο τα άτομα με αναπηρίες. «Μια ενημέρωση σε αυτό το επίπεδο, από σπουδαίους επιστήμονες είναι απαραίτητη. Και για άτομα τρίτης ηλικίας κλπ, ώστε να παρέχουν καλύτερη ποιότητα ζωής στα μέλη τους. Καλούμε και τον κόσμο να συμμετάσχει σε μια ημερίδα από εξαιρετικούς επιστήμονες, οι οποίοι είναι ό,τι καλύτερο διαθέτουμε στην Περιφέρεια. Η ενημέρωση και η πρόληψη είναι ό,τι καλύτερο στα θέματα υγείας».

«Προσπαθούμε να «ζωντανέψουμε» τον τομέα αποκατάστασης»

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος επισήμανε ότι η συμμετοχή τους στην εκδήλωση της Τετάρτης, δεν έχει τυπικό χαρακτήρα αλλά είναι η φυσική συνέχεια των προσπαθειών τους, για την ανασυγκρότηση, αναδιάταξη, το «ξαναζωντάνεμα», όπως χαρακτηριστικά είπε, του τομέα της αποκατάστασης στην περιοχή μας. «Η εκδήλωση, αυτή εντάσσεται ακριβώς σε αυτή τη λογική. Ο τομέας της αποκατάστασης και της φροντίδας των συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα είναι μια βασική συνιστώσα του συστήματος υγείας. Είμαστε υποχρεωμένοι να ασχοληθούμε και με αυτό. Καλώ τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν σε αυτή την εκδήλωση, θεωρώ ότι το επιστημονικό επίπεδο των  ομιλητών είναι αρκετά υψηλό και ταυτόχρονα αποδεικνύεται στην πράξη, ότι σύνθετα προβλήματα απαιτούν συνεργασία και είμαι αρκετά χαρούμενος που σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχει και η Περιφέρεια με την οποία ήδη υπάρχει μια συνεργασία και νομίζω ότι μπορούμε να την εμβαθύνουμε σε θέματα αποκατάστασης και φροντίδας των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα».

Στο κάλεσμα του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών- Κινητικά Αναπήρων, Παντελής Παπαναγιώτου, διευκρίνισε τους δυο βασικούς λόγους της συνεργασίας τους, με την Περιφέρεια και το Νοσοκομείο. «Πρώτο θέλουμε να υπάρχει προσβασιμότητα παντού, στον χώρο της υγείας, στις παραλίες  (ευχαριστώ προσωπικά τον κ. Αντιπεριφερειάρχη που με ευαισθησία στα κρίσιμα σημεία τότε, είχε σαν αποτέλεσμα το seatrac και η προσβασιμότητα στην παραλία, όπου αποδείχτηκε η χρηστικότητα του και ευελπιστούμε να συνεχιστεί). Το δεύτερο έχει να κάνει με τον διοικητή του Νοσοκομείου Πύργου που δεν είναι κάποιος φερτός, είναι ένας συμπολίτης μας που ξέρει τα προβλήματα της Ηλείας και ο στόχος που μαζί έχουμε βάλει με τη συνεργασία μας, είναι να ξαναφτιάξουμε την αποκατάσταση στα στάδια που υπήρχε. Μέσα στα πλαίσια των στόχων αυτών και των δυνατοτήτων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή αυτή η ημερίδα έχει πάρα πολύ μεγάλη αξία καθώς μιλούν επιστήμονες πάνω στον χώρο τους …».

Το πρόγραμμα

Το συντονισμό της ημερίδας θα έχουν ο βοηθός Περιφερειάρχη- Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος με τον πρόεδρο του Συλλόγου Παραπληγικών Κινητικά Αναπήρων Παντελή Παπαναγιώτου και θα μιλήσουν οι:

– Ηλίας Παναγιωτόπουλος, Καθηγητής, Δ/ντής Ορθοπεδικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Γ.Ν. Πατρών με θέμα «Ακρωτηριασμοί Ακρων»,

– Αναστάσιος Αθανασόπουλος, Καθηγητής Ουρολογικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Γ.Ν. Πατρών με θέμα «Ουρολογικά Προβλήματα και Αντιμετώπιση τους- Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού»,

– Παναγιώτης Απαλίδης, Ιατρός, Ουρολόγος, Επιμελητής Α’ Γ.Ν. Πύργου με θέμα «Νευρογενείς Κύστες» και

– Θεόδωρος Αλτάνης, Φυσίατρος, με θέμα «Επιπλοκές και Αποκατάσταση Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος