FOLLOW US: facebook twitter

Κ. Τσουβαλάς: «Ο νέος χρόνος φέρνει την αναδιάρθρωση»

Ημερομηνία: 29-11-2016 | Συντάκτης:

tsoyvalas7

Τι είπε στην Ηλεία ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Στις αρχές του 2017 τοποθετείται η εφαρμογή της αναδιοργάνωσης των αστυνομικών υπηρεσιών στην Ηλεία και σε όλη την Ελλάδα. Αυτό ανέφερε από τον Πύργο χθες, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωσταντίνος Τσουβαλάς, στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ηλεία.

tsoyvalas1

Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. επισκέφθηκε διαδοχικά τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό, το δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή και τέλος την Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας. Εκεί είχε συνάντηση με τους αξιωματικούς και τους συνδικαλιστές, ενώ επισκέφθηκε ένα – ένα τα γραφεία και χαιρέτισε όλο το προσωπικό. Τόσο ο Μητροπολίτης Ηλείας όσο και ο Δήμαρχος Πύργου, παρουσία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. εξήραν το έργο της Αστυνομίας στην Ηλεία και στον Πύργο και την καθοριστική συμβολή όλων των στελεχών της στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων είτε που αφορούν την εγκληματικότητα, είτε πάλι την κοινωνία, όπως το θέμα των σκουπιδιών όπως επισήμανε ο δήμαρχος Πύργου.

tsoyvalas6

«Η ηγεσία βγαίνει στην περιφέρεια»

Στις δηλώσεις του ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι «… κάνουμε ένα οδοιπορικό σε όλη την Ελλάδα. Ουσιαστικά η ηγεσία βγαίνει στην Περιφέρεια. Σκοπός είναι να γνωρίσουμε τους συναδέλφους μας από κοντά και να τους ευχαριστήσουμε για το έργο που επιτελούν στις τοπικές κοινωνίες. Να τους ζητήσουμε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο, την ίδια θέρμη. Να αγκαλιάσουν τις τοπικές κοινωνίες, τον πολίτη, να έχουν εξωστρέφεια στις δράσεις τους και να κάνουμε πραγματικά την αστυνομία αυτό που κυρίαρχα υπάρχει, υπηρέτη του Ελληνικού λαού».

tsoyvalas4

Αναφερόμενος στην αναδιάρθρωση και τις ελλείψεις προσωπικού ο κ. Τσουβάλας τόνισε πως «… η προτεινόμενη αναδιοργάνωση των περιφερειακών υπηρεσιών του Σώματος, στοχεύει στην καλύτερη αναδιάταξη των υπηρεσιών, να φύγουμε από το μοντέλο των μικρών υπηρεσιών με ελλιπή στελέχωση και ανεπαρκή υλικοτεχνικό εξοπλισμό, να πάμε σε μεγαλύτερα σχήματα, με οργανωμένες υπηρεσίες και συγκέντρωση του προσωπικού και περισσότερους ένστολους, στις πλατείες, στους δρόμους των κοινωνιών». Σχολίασε δε σχετικά με την αναδιοργάνωση πως σε ένα με ενάμιση μήνα, δηλαδή στις αρχές του 2017 θα ξεκινήσει η εφαρμογή της.

tsoyvalas5

Συνάντηση με συνδικαλιστές

Μετά τη σύσκεψη γνωριμίας με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έγινε στον 3ο όροφο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, παρουσία και των συνδικαλιστών αλλά και των εκπροσώπων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας ανέφερε σε δηλώσεις του πως «…ήταν η πρώτη φορά που αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. επισκέπτεται την ΑΔ Ηλείας. Αυτό ήταν μια ιδιαίτερη τιμή για εμάς. Ήταν ένα πρόσωπο που περιμέναμε με πολύ αγάπη καθότι το τελευταίο χρονικό διάστημα και αυτός και ο Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Ιωάννης Διαμαντόπουλος έχουν επιλύσει πολλά προβλήματα όπως τα έχουν θέσει και σε συνέχεια της καλής συνεργασίας του επιδώσαμε σχετικό υπόμνημα με τις ιδιαιτερότητες της διεύθυνσης. Η αίσθηση που άφησε ήταν πως ήρθε όχι ως Αρχηγός, αλλά ως ένας συνάδελφός μας και με ιδιαίτερη ευγένεια, στην ολιγόλεπτη ομιλία του ζήτησε τρεις φορές συγνώμη για την καθυστέρηση που υπήρξε έως ότου να φτάσει.

tsoyvalas3

Μεγάλη δε αίσθηση προκάλεσε στο αστυνομικό προσωπικό ότι επισκέφθηκε ένα – ένα τα γραφεία και το αστυνομικό προσωπικό της έδρας με το οποίο είχε προσωπική επαφή και σε μια συνάδελφό μας ζήτησε συγνώμη γιατί την στερούσε από την οικογένειά της, είχε παρέλθει το ωράριό της και τον περίμενε για να τον χαιρετίσει…» σχολίασε ο κ. Παναγούλης. Στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από τον Γ. Αυγουστίνο, αστυνομικό του ΤΔΝ Πύργου, εκπροσωπώντας την Ένωση συμβολικά, καθότι υπηρετεί σε μια νευραλγική υπηρεσία και είναι αστυνομικός πρώτης γραμμής, με σκοπό να αναδειχθεί η ιδιαίτερη προσπάθεια που καταβάλει η Διεύθυνση στην καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών.

tsoyvalas2

Στο Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από την γραμματεία της Ένωσης Αγγελική Λεπέτσου μητέρα τριών παιδιών. Τέλος από το δήμο αρχ. Ολυμπίας προσφέρθηκε στον Αρχηγό σπάνιο αντίγραφο βιβλίου του αρχιτέκτονα και περιηγητή Τζον Στάνσχοπ που προσφέρεται σε σπουδαίες προσωπικότητες που επισκέπτονται την περιοχή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος