FOLLOW US: facebook twitter

Στην Ηλεία ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος

Ημερομηνία: 18-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Στην Ηλεία βρίσκεται από το απόγευμα της Τετάρτης ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β’. Στο πλαίσιο της πενθήμερης επίσκεψής του στο νομό η πρώτη του παρουσία ήταν στην Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Πύργου, όπου χοροστάτησε μαζί με τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό και τον Ηλείο Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τον Εσπερινό για τον εορτασμό του Αγ. Αθανασίου στον Πύργο.

Το πρωί της Πέμπτης θα τελεστεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στο πλαίσιο του εορτασμού του Πολιούχου της πόλης.

Μετά την Λιτανεία και τη μικρή δεξίωση του φουαγιέ του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου, θα τελεστεί τρισάγιο στην Φραγκαβίλα στον τάφο του αείμνηστου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Αθανάσιου, που εμπνεύστηκε και υλοποίησε τη φιλοξενία 415 παιδιών από την Κύπρο στην Ηλεία.

Στη μια το μεσημέρι θα παρατεθεί επίσημο γεύμα προς τιμή του Μακαριότατου Αρχιεπίσκοπου Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομου από το δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο. Στις εφτά το απόγευμα ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής θα υποδεχθεί στο δημαρχείο του Πύργου τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, προκειμένου να του απονείμει την ύψιστη τιμή του δήμου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος