FOLLOW US: facebook twitter

Επιτακτική ανάγκη να ελεγχθούν όλα τα δημόσια κτίρια στον απόηχο του σεισμού που αναστάτωσε την Αττική

Ημερομηνία: 18-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ως μια συνάντηση γνωριμίας περιέγραψαν τα μέλη της επιτροπής εκτίμησης σεισμικού κινδύνου την χθεσινή πρώτη συνάντησή τους, δύο σχεδόν ημέρες μετά από τον σεισμό 4,4 Ρίχτερ, που έγινε αισθητός σε όλη την Αττική. 

Σε αυτή την επιτροπή συμμετέχουν 20 κορυφαίοι σεισμολόγοι  μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Κώστας Μακρόπουλος, αλλά και ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας, ενώ κάποια μέλη της έδωσαν το παρών μέσω τηλεδιάσκεψης.

Όπως υπογράμμισε ο καθηγητής σεισμολογίας, και πρόεδρος της επιτροπής εκτιμήσης σεισμικού κινδύνου Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, σε δηλώσεις του μετά την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής, είναι επιτακτική ανάγκη να ελεγχθούν όλα τα δημόσια κτίρια  Όπως σημείωσε ο κύριος Μακρόπουλος, τα κτίρια του Δημοσίου ανέρχονται περίπου στις 87.000.

Μέχρι το 2010 πού ήταν ο ίδιος πρόεδρος του ΟΑΣΠ είχαν ελεγχθεί περίπου 10.000 και τα επόμενα χρόνια έφτασαν στις 15.000. Τα κτίρια αυτά θα πρέπει να ελεγχθούν από τους μηχανικούς της τοπικής αυτοδιοίκησης έστω και οπτικά είπε ο καθηγητής.

Κατά τη πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής εκτίμησης σεισμικού κινδύνου δεν έγινε ανάλυση σεισμικών δεδομένων κάτι που θα συμβεί στην επόμενη συνεδρίαση την ερχόμενη εβδομάδα, όπου θα εξεταστούν τα δεδομένα των τελευταίων σεισμών με πρώτον απ’ όλους, αυτόν στην Σταμάτα Αττικής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος