FOLLOW US: facebook twitter

Σκακιστική Ακαδημία Πύργου: Σπουδαία εμφάνιση από Μακρίδη στο Πανευρωπαϊκό

Ημερομηνία: 11-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Σπουδαία εμφάνιση από τον 10χρονο αθλητή της Σκακιστικής Ακαδημίας Πύργου και πρωταθλητή Ελλάδος 2017 Μακρίδη Δημήτρη στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων 2017.

Το πρωτάθλημα γίνεται στην Μαμάια της Ρουμανίας από  5 έως 14 Σεπτεμβρίου σε 12 κατηγορίες, από 8 έως 18 ετών για αγόρια και κορίτσια. Στην κατηγορία των Κ10 υπάρχουν 143 συμμετοχές οι περισσότερες από κάθε άλλη και ο Μακρίδης  Δ. ξεκίνησε από το 110 της αρχικής κατάταξης που σημαίνει ότι υπάρχουν θεωρητικά 109 καλύτεροι αθλητές από αυτόν.

Από τον 1ο γύρο έδειξε την δυναμική του  αντιμετωπίζοντας το Νο 39 Βέλγο De Reese Elias τον οποίο κέρδισε ενώ στον 2ο βρήκε απέναντί του τον Etingof Yury Νο 37 από το Ισραήλ με ισόπαλο αποτέλεσμα.

Στον 3ο έπαιξε με τα μαύρα εναντίων του Γερμανού Nitsche Nikolai Νο 29 με νίκη και στον 4ο με τα λευκά με τον Ρουμάνο Νο 25 Nastore Pavel-Alexandru  με τον οποίο έκανε ισοπαλία. Νίκη και στον 5ο γύρο εναντίων του Νο 31 Cohen Elad από το Ισραήλ και άνοδός του στην 9 θέση της προσωρινής κατάταξης.

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου αντιμετωπίζει τον Λιθουανό Νο 13 Pidluznij Gleb σε ένα πραγματικά πολύ δύσκολο παιχνίδι.

Οι επόμενοι 4 γύροι είναι οι καθοριστικοί για να πετύχει ο Δημήτρης τους στόχους του. Θα παρακολουθήσουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο εμείς όσο και όλη η σκακιστική Ελλάδα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος