FOLLOW US: facebook twitter

Α.Γ.Ε. Πύργου: Τα οφέλη του κλασικού αθλητισμού στην προσχολική και παιδική ηλικία

Ημερομηνία: 11-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η προσχολική ηλικία είναι μια καλή περίοδος για να ξεκινήσει το παιδί να αθλείται. Η άθληση όμως γίνεται απαραίτητη όταν το παιδί ξεκινά το σχολείο και είναι υποχρεωμένο να μένει για πολλές ώρες καθιστό, συσσωρεύοντας έτσι πολλή ενέργεια την οποία πρέπει να εκτονώσει σε κάποια δραστηριότητα.

 

Τα οφέλη του αθλητισμού

– Ο αθλητισμός συμβάλλει στην ομαλή φυσική και ψυχική ανάπτυξη του παιδιού.

– Με τον αθλητισμό το παιδί μπαίνει στην νοοτροπία ενός υγιεινού τρόπου ζωής, τον οποίο είναι πολύ πιθανό να διατηρήσει και στην μετέπειτα ζωή του.

– Ο αθλητισμός προσφέρει στα παιδιά υγιή πρότυπα συμπεριφοράς. Αυτού του είδους τα πρότυπα είναι πολύ πιθανό να κρατήσουν το παιδί μακριά από το κάπνισμα, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, στην δύσκολη περίοδο της εφηβείας.

– Μέσα από τον αθλητισμό το παιδί κοινωνικοποιείται, μαθαίνει τις δυνατότητές του και διοχετεύει δημιουργικά την ενέργεια του.

– Μαθαίνει να πειθαρχεί στους κανόνες του αθλήματος που έχει επιλέξει, καθώς και να αποδέχεται την ήττα.

– Ο αθλητισμός μαθαίνει στα παιδιά να έχουν ένα πρόγραμμα στην καθημερινότητά τους και να μην σπαταλούν τον καιρό τους άσκοπα. Η οργάνωση και οι κανόνες δεν υπάρχουν μόνο κατά την ώρα της προπόνησης αλλά γενικότερα στην ζωή ενός αθλητή.

 

Σε γενικές γραμμές, το παιδί αναπτύσσει χαρακτηριστικά τα οποία θα τον βοηθήσουν στην  μετέπειτα ζωή του, όπως είναι ο δυναμικός χαρακτήρας, η αυτοπεποίθηση και η αντιμετώπιση των παιδικών φοβιών. Τέλος ας μην ξεχνάμε πως η ενασχόληση σε μικρή  ηλικία  μπορεί να καλλιεργήσει ένα κρυφό ταλέντο του παιδιού και να προκύψει ένας επαγγελματίας αθλητής.

Στον τομέα της σωματικής και φυσικής κατάστασης τα οφέλη είναι γνωστά: και όλων των επικίνδυνων επακόλουθών της ( χοληστερόλη, αποφυγή της παιδικής παχυσαρκίας υψηλή πίεση αίματος) , στητό και υγιές σώμα, αρμονική σωματοδομή και ενίσχυση του καρδιοαναπνευστικού συστήματος.  Πολλά παιδιά πάσχουν από άσθμα σε μικρή ηλικία είτε λόγω κληρονομικότητας είτε λόγω περιβαλλοντικών συνθηκών και επομένως είναι επιτακτική η ανάγκη να ασκούνται συστηματικά.

Συνοψίζοντας λοιπόν τα παιδιά μέσω της άσκησης ενισχύουν το μυϊκό και οστικό τους σύστημα, μπορούν να ρυθμίζουν καλύτερα το σωματικό τους βάρος, έχουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων παθήσεων, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, κοιμούνται ποιοτικά, μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα σωματικές και συναισθηματικές προκλήσεις ενώ εμφανίζουν λιγότερο άγχος και στρες.

Στην προσχολική ηλικία η άσκηση μπορεί να γίνει μέσω του παιχνιδιού ενώ στην ηλικία των 5 – 7 χρονών ο στίβος ενδείκνυται ως καταλληλότερη μορφή αθλητικής δραστηριότητας. Ιδανική συχνότητα άσκησης κατά την παιδική ηλικία είναι περίπου μια ώρα για 3 φορές την εβδομάδα. Οι ώρες αυτές αρκούν για να διοχετεύσει την ενέργειά του ένα παιδί με αερόβια γυμναστική και ασκήσεις ενδυνάμωσης.

 

Τα τμήματα

H Αθλητική Γυμναστική Ένωση Πύργου, στο πλαίσιο των προγραμμάτων της για

το ΚΛΑΣΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ (ΣΤΙΒΟΣ) με υπεύθυνους τους καθηγητές φυσικής αγωγής  Κουτσούνη Χαρά – Παλαιολόγο Ιωάννη [προπονητές ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ] και Παλαιολόγο Κύριλλο καθηγητή φυσικής αγωγής για την προπονητική χρονιά 2017-2018 θα λειτουργήσει:

  1. Ακαδημίες κλασικού αθλητισμού για παιδιά (αγόρια- κορίτσια) 4 – 9 χρονών.
  2. Τμήμα αθλητικών δραστηριοτήτων(αγόρια-κορίτσια)10-12χρονών
  3. Αγωνιστικό τμήμα.
  4. Τμήμα προετοιμασίας αθλημάτων Στρατιωτικών Σχολών και Γυμναστικής Ακαδημίας.

Οι προπονήσεις γίνονται καθημερινά στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου  από 15.00 έως 20.00 και το Σάββατο από 09.00 έως 11.00.

Οι εγγραφές και σχετικές πληροφορίες θα γίνονται τις ώρες των προπονήσεων. Τηλέφωνα επικοινωνίας  6975706874 – 6932635797.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος