FOLLOW US: facebook twitter

«Σινεμά στις πλατείες» και φέτος από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και το Νεανικό Πλάνο

Ημερομηνία: 19-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους συνεχίζει το φετινό καλοκαίρι το πρόγραμμα «Σινεμά στις πλατείες» με δωρεάν προβολές σε πόλεις και χωριά του νομού Ηλείας.

Το πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται για Πέμπτη  συνεχή χρονιά, αναβιώνει τον κινητό κινηματογράφο, που περιόδευε στην ελληνική επαρχία από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα μέχρι τη δεκαετία του 1970, και θα περιλαμβάνει τριάντα οκτώ (38) ταινίες, από τις οποίες οι περισσότερες έχουν βραβευθεί πολλές φορές σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Οι ταινίες προσφέρονται δωρεάν από την Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου, απευθύνονται σε όλη την οικογένεια και οι προβολές θα γίνονται με ελεύθερη είσοδο.
Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια όλου του καλοκαιριού με τη συνεργασία πολιτιστικών συλλόγων και άλλων τοπικών φορέων, σε 20 συνολικά πόλεις και χωριά της Ηλείας.

Η πρώτη προγραμματισμένη προβολή που έχει προς το παρών ανακοινωθεί , θα γίνει στο όμορφο Μπισχίνι την Τετάρτη 1η Αυγούστου 2018, στις 9,30 μ.μ. στο προαύλιο του Δημοτικού σχολείου και η είσοδος δωρεάν για μικρούς και μεγάλους, με την ταινία  Το παιδί «Ζιγκ-Ζαγκ» / The Zigzag Kid του Vincent Bal, fiction, 95’,Ολλανδία- Βέλγιο, 2012!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος