FOLLOW US: facebook twitter

Σε 20 μέρες το τελικό σχέδιο για το κτίριο «Δελφίνι»

Ημερομηνία: 13-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Περιβάλλον

Θα στεγάσει τον Υγειονομικό Σταθμό, το Κοινοτικό Κατάστημα, το Λ.Τ. και παραδοσιακό καφενείο

Σύσκεψη στην οποία εξετάστηκαν όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες για την διαμόρφωση του κτιρίου που θα στεγάσει τον Υγειονομικό Σταθμό στο Κατάκολο, το κοινοτικό κατάστημα, τις υπηρεσίες του Λιμενικού Ταμείου και παραδοσιακό καφενείο, πραγματοποιήθηκε χθες στο Λάτσειο.

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Γ. Λιατσής, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λ. Βαρουξής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Μεσσαλάς, ο Δ/ντής Προγραμματισμού Ά. Φιλιππόπουλος και ο Πολιτικός Μηχανικός-Τεχνικός Σύμβουλος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κώστας Μυλωνάς.
«Όταν με τον τόπο σου δεν δένεσαι με την εξουσία αλλά με την προσφορά, τότε αυτό υπερκαλύπτει τα πάντα» είπε ο κ. Λιατσής, υποστηρίζοντας πως συνοδοιπόρος και συνεργάτης του σε αυτή την διαδικασία του ονείρου είναι ο Λεωνίδας Βαρουξής, όχι με την ιδιότητα του ανθρώπου που ασχολείται με την ενημέρωση αλλά με την ιδιότητα του ανθρώπου που βγάζει ειδήσεις για την ενημέρωση μέσα από την προσφορά του και την δράση του στο χώρο που διοικεί. «Έχουμε ξεκινήσει μια κοινή δράση που είναι η δημιουργία ενός κτηρίου που θα είναι υπέροχο μέσα στην καρδιά του Κατακόλου – είναι το παλιό ξενοδοχείο Δελφίνι.

Έρχεται σε μια χρονική στιγμή που το Λιμενικό Ταμείο το έχει απόλυτη ανάγκη για να στεγάσει την δραστηριότητά του και να οργανωθεί στο βαθμό που ο κ. Βαρουξής έχει προσδιορίσει με το άγχος του και την αγωνία του γιατί τα μεγάλα έργα θέλουν και σοβαρή υποστήριξη. Εγώ πηγαίνω πίσω του στο θέμα της οργάνωσης των υπηρεσιών με όση δύναμη μου παρέχει ο νόμος. Δεν είχε προγραμματίσει κανένας στο παρελθόν ότι θα γίνει ένα τόσο μεγάλο έργο στο Κατάκολο και γι αυτό υπήρχε μια συρρικνωμένη υπηρεσία, ανύπαρκτη υπηρεσία η οποία δεν μπορούσε να υποστηρίξει τίποτα.

Δεν θέλουμε να προβάλουμε ένα έργο που ούτως ή άλλως θα μιλήσει από μόνο του και θα δώσει την πραγματική διάσταση της προσπάθειας που κάνουμε αλλά να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι εμείς δεν είπαμε κάτι και έσβησε αλλά διαρκώς προχωράει».

«Υποδομές και υπηρεσίες που αξίζει το λιμάνι»

«Ως πρόεδρος, έχω βαριά ευθύνη να προσδώσω σε αυτό το 3ο δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό της χώρας, αυτό που αξίζει, δηλαδή υποδομές και υπηρεσίες» τόνισε ο κ. Βαρουξής προσθέτοντας ότι οι πιο σημαντικές είναι αυτές που αφορούν την υγεία. «Σε αυτή την προσπάθεια βρήκαμε συνοδοιπόρο τον Ηλείο τότε διοικητή 6ης υπε και τώρα Γ.Γ. υπουργείο υγείας Γ. Γιαννόπουλο. Είναι πολύ καλή συγκυρία ότι η προσπάθεια μιας ελάχιστης παροχής υγειονομικής περίθαλψης την εμπλούτισε στον ετήσιο προγραμματισμό ο κ. Γιαννόπουλος.

Είναι επίσης ευχής έργο που έχουμε τη συμπαράσταση του Δημάρχου. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ και στη συνδρομή του διοικητή του ΕΚΑΒ κ. Μπαράκου που μας παραχώρησε ένα ασθενοφόρο στο Λ.Τ. για τις ανάγκες της κρουαζιέρας. Ξέρετε πολύ καλά, πως για να προχωρήσουν κάποιες διαδικασίες στο δημόσιο, χρειάζονται πολλά μέχρι την προώθηση ενός φακέλου. Όλα αυτά προχωρούν με πρώτο τη δημιουργία του Υγειονομικού Σταθμού για τον οποίο έχουμε ήδη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου….

Επίσης με συγκίνησε η απόφαση του κ. Λιατσή που παραχώρησε το κτίριο για τη δημιουργία σύγχρονων γραφείων στην κοινότητα, ενός παραδοσιακού καφενείου και νέων γραφείων στο Λιμενικό Ταμείο».

Ολοκληρώνονται οι μελέτες

Ο τεχνικός σύμβουλος κ. Μυλωνάς, αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία με τη Διεύθυνση Προγραμματισμού του Δήμου, τονίζοντας ότι έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τα μελετητικά βήματα που απαιτούνται και μέσα στις επόμενες 20-30 μέρες θα παρουσιάσουν την τελική εικόνα όλων όσων θα δημιουργήσουν στο κτίριο.

Ο κ. Φιλιππόπουλος πρόσθεσε ότι σε τεχνικό επίπεδο ολοκληρώνουν την διαδικασία αποτύπωσης του κτιρίου, και προχωρούν στην ταυτοποίηση και τη σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας με τέσσερις διακριτές χρήσεις. «Προχωράμε στην παραχώρηση κατά χρήση στην 6η Υπε του Υγειονομικού Σταθμού και στην ολοκλήρωση του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης με το Λ.Τ. για την αποκατάσταση του κτιρίου σε επίπεδο τόσο μορφολογικό όσο και λειτουργικό ώστε να καταστεί δυνατή η λειτουργία του με τις νέες χρήσεις».

Τέλος ο κ. Μεσσαλάς, μίλησε για ένα από τα αγκάθια που υπάρχουν στη διαδικασία και αφορούν την παλαιά μίσθωση από το 2005 ενός από τους χώρους του κτιρίου που έχει προ μηνός λήξει, τονίζοντας ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η διοικητική αποβολή του επιχειρηματία και απομένει η υπογραφή του δημάρχου για να προχωρήσει η διαδικασία απελευθέρωσης του χώρου. «Μετά την ολοκλήρωση τακτοποιήσεων θα προχωρήσουμε στις λήψεις αποφάσεων από δημοτικό συμβούλιο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος