FOLLOW US: facebook twitter

Έφτιαξαν τη δική τους κολόνια με λουλούδια στο Νηπιαγωγείο Κατακόλου

Ημερομηνία: 13-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε στο Νηπιαγωγείο Κατακόλου ένα ακόμα Βιωματικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με θέμα: 4 ΕΠΟΧΕΣ-ΑΝΟΙΞΗ, από αρμόδιους εκπαιδευτές του Πολιτιστικού Πάρκου ”Οδυσσέας”.

Οι μικροί συμμετέχοντες λοιπόν είχαν την ευκαιρία μέσα από το Βιωματικό αυτό πρόγραμμα, να επεξεργαστούν με τις αισθήσεις τους πλέον -όραση, όσφρηση και αφή- όλα τα βότανα για τα οποία μίλησαν οι εκπαιδευτές.

Γνωριμία και φροντίδα των φυτών, πότισμα με νερό και ψέκασμα με τουκνιδόνερο ορισμένων φυτών.
Έπειτα τα παιδιά συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια για να μπορέσουν με αυτό το τρόπο να αφομοιώσουν όλη την θεωρία στην πράξη.

Κάποια παιδιά έκαναν τα λουλούδια που ανθίζουν την άνοιξη και κάποια τα χελιδόνια που πετούν ανάμεσα του. Τα παιδιά που ήταν χελιδόνια έγιναν μέλισσες και μάζεψαν την γύρη από τα λουλούδια.
Στην συνέχεια οι εκπαιδευτές μίλησαν στα παιδιά για το σωστό τρόπο φύτευσης και ξήρανσης του κάθε βοτάνου και μυρωδικού ξεχωριστά και τους έδωσαν την ευκαιρία να φυτέψουν τους δικούς τους σπόρους.

Ακολούθως χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, πήδησαν πάνω από ψεύτικες φωτιές και ενώ η μοναδική αυτή δραστηριότητα, ολοκληρώθηκε με εργαστήριο όπου τα παιδιά με τον βοήθεια του εμψυχωτή έφτιαξαν την δική τους κολόνια την οποία και πήραν για δώρο. Έτσι εφάρμοσαν άμεσα και πρακτικά την θεωρία με ένα ολοκληρωμένο απτό αποτέλεσμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος