FOLLOW US: facebook twitter

Σε τροχιά κινητοποιήσεων οι συνταξιούχοι

Ημερομηνία: 31-05-2017 | Συντάκτης:

Σύσκεψη χθες στο Εργατικό Κέντρο Πύργου- Προετοιμασία συλλαλητηρίου της 15ης Ιουνίου

Διευρυμένη σύσκεψη των συλλόγων συνταξιούχων ΙΚΑ, Δημοσίου και ΟΑΕΕ, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πύργου στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που είχαν προαναγγελθεί. Οι συνταξιούχοι όλων των κλάδων, βλέπουν τα χρήματα που λαμβάνουν κάθε μήνα να μειώνονται και η ζωή τους να περιορίζεται.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων Παναγιώτης Γιάνναρος στάθηκε μιλώντας στους συμμετέχοντες στα καυτά ζητήματα των συνταξιούχων και κυρίως για τον αυτόματο «κόφτη» που μπαίνει στις συντάξεις.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πύργου και Περιχώρων Πέτρος Καπαρέλης πρότεινε στους συνταξιούχους να συσπειρωθούν και να αντικρούσουν τα όσα φέρνει το 4ο μνημόνιο στις ζωές μας, από σήμερα και σε βάθος χρόνου.

Παρούσα στην κινητοποίηση στο Εργατικό Κέντρο Πύργου ήταν και η αναπληρώτρια γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου Χρυσούλα Λαμπούδη, που μίλησε και αυτή για τα όσα βαρύνουν και πετσοκόβουν τις συντάξεις. Αλλά και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδος, Παναγιώτης Σοφός αναφέρθηκε στο ίδιο μήκος κύματος για τις επιπτώσεις των μέτρων στις πενιχρές συντάξεις των απόμαχων της ζωής.

Οι συνδικαλιστές συνταξιούχοι ανέφεραν σε όλους τους τόνους πως η Κυβέρνηση επιχειρεί με μαύρη προπαγάνδα και ωμά ψεύδη να ξεγελάσει τους συνταξιούχους και να κατευνάσει την αγανάκτησή τους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως τίποτα από τα κεκτημένα του παρελθόντος δεν πρόκειται να επανέλθει όπως υποστηρίζουν αυτοί που ψήφισαν το 4ο μνημόνιο.

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ελλάδας, Κώστας Γεροπαναγιώτης, στην ομιλία του στάθηκε στις διεκδικήσεις των συνταξιούχων, δηλαδή των απόδοση στο ακέραιο των κύριων και επικουρικών συντάξεων, του ΕΚΑΣ, των μερισμάτων, τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και ότι άλλο χάθηκε στα χρόνια των μνημονίων…

Η συγκεκριμένη κινητοποίηση, όπως πολλές άλλες ανάλογες πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, αποτελούν την προθέρμανση των κινητοποιήσεων που ετοιμάζουν οι συνταξιούχοι στις 15 Ιουνίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος