FOLLOW US: facebook twitter

Απάντηση του Υπουργείου Υποδομών στην βουλευτή Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη

Ημερομηνία: 31-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Δρόμος Τρίπολη – Βυτίνα – Αρχ. Ολυμπία – Πύργος

 Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην απάντησή του αναφέρει ότι στον προαναφερόμενο άξονα,ο οποίος ανήκει στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο, έχουν βελτιωθεί τα περισσότερα οδικά τμήματά του, ενώ βρίσκονται υπό εξέλιξη 2 συμβάσεις μελετών που αφορούν υποτμήματα και χρηματοδοτούνται πλέον από  Εθνικούς Πόρους (ΣΑΜ071-ενάριθμο έργο: 2014ΣΜ0710005).

Όσον αφορά το υποτμήμα (α) το οποίο βρίσκεται εντός της Π. Ε. Ηλείας:

Έχουν εγκριθεί όλες οι απαιτούμενες τεχνικές μελέτες και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  ανανεώθηκε μέχρι το τέλος του 2025 και το εκτιμώμενο κόστος κατασκευής  είναι 134εκ.

Επιπλέον στην παρούσα φάση οι Υπηρεσίες του Υπουργείου συντάσσουν Τεχνικό Δελτίο Έργου με σκοπό την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  και των υπολειπομένων οριστικών μελετών των τεχνικών έργων, της μελέτης σήμανσης-ασφάλισης και των μελετών Η/Μ τα οποία δεν περιλαμβάνονταν στο συμβατικό αντικείμενο των τρεχουσών συμβάσεων.

Όσον αφορά το οδικό τμήμα«Λιναριά – Λούβρο» το Υπουργείο Υποδομών δηλώνει αναρμόδιο.

Ρυθμίσεις για αποσπάσεις εκπαιδευτικών

Την Πέμπτη 25/5/2017 ψηφίστηκε στη Βουλή νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας  στο οποίο περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις που αφορούν τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, ρυθμίστηκε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τις  αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε φορείς εποπτευόμενους από το Υπουργείο Παιδείας και είχε προκαλέσει ανησυχία στους εκπαιδευτικούς, αλλά και σε φορείς όπως οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες για την έγκαιρη και επαρκή στελέχωσή τους με προσωπικό.

Οι αποσπάσεις θα εξακολουθούν να γίνονται κατόπιν πρόσκλησης με εγκύκλιο-απόφαση του Υπουργού Παιδείας όπως και τα προηγούμενα χρόνια.  Το επόμενο διάστημα αναμένεται να εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος με την οποία θα καλούνται οι εκπαιδευτικοί να υποβάλλουν αιτήσεις απόσπασης, εκτός από Βιβλιοθήκες, και σε άλλους φορείς όπως Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, Μητροπόλεις, Γενικά Αρχεία του Κράτους κ.ά.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση θα διευκολύνει τη λειτουργία των Δημόσιων Βιβλιοθηκών της Ηλείας, η οποία στηρίζεται αποκλειστικά στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος