FOLLOW US: facebook twitter

Σε ιδιώτες η αποκομιδή των σκουπιδιών

Ημερομηνία: 09-12-2016 | Συντάκτης:

liatsis-new

Πρόταση Λιατσή με στόχο τη μείωση του κόστους στο 50%

– Επεξεργάζονται το σχέδιο που θα παρουσιάσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο

– «Είμαι διατεθειμένος, να το προχωρήσω πάρα πολύ γρήγορα και να συμπεριληφθεί και στον προϋπολογισμό» δήλωσε χθες ο Δήμαρχος

Την ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων του Δήμου Πύργου σε ιδιώτες εξετάζει η δημοτική αρχή με στόχο, όπως ανακοίνωσε χθες ο Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής, την μείωση του κόστους στο 50%. Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο μελετά η δημοτική αρχή εδώ και καιρό και σύμφωνα με τον κ. Λιατσή, σύντομα θα το φέρει ως πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα, φέρεται αποφασισμένος να το συμπεριλάβει άμεσα στον προϋπολογισμό του 2017.

Αν και η πρόταση αυτή, αναμένεται να προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων, ο κ. Λιατσής, επισημαίνει ότι το ενδεχόμενο εφαρμογής μιας τέτοιας απόφασης, μόνον οφέλη θα έχει για το Δήμο. Οι μόνιμοι υπάλληλοι της Καθαριότητας θα αξιοποιηθούν σε άλλες υπηρεσίες ενώ ακόμα και το έκτακτο- εποχιακό προσωπικό που προσλαμβάνεται με συμβάσεις θα μπορέσει να απορροφηθεί από την εταιρία που θα αναλάβει την αποκομιδή. «Μελετάμε αυτό το διάστημα στη διάρκεια άτυπων συσκέψεων, το τι συμβαίνει σε πόλεις που η αποκομιδή έχει δοθεί σε ιδιώτες. Ο πεπαλαιωμένος στόλος των αυτοκινήτων του δήμου που μας δίνει κόστη συντήρησης μεγαλύτερη από την αξία των αυτοκινήτων, οδηγοί που δεν έχουν το μέγιστο δυνατό δείκτη ευθύνης για τα εργαλεία που χρησιμοποιούν και τους δίνουν ψωμί να φάνε και  ένα σύστημα που έχει χτιστεί εδώ και πολλά χρόνια με λογικές μη καλής οργάνωσης, μας οδηγούν στην αναζήτηση τρόπων για τη μείωση του κόστους στο 50% μέσα από κάποιο Διεθνή Διαγωνισμό διαχείρισης της αποκομιδής. Εξετάζουμε σοβαρά λοιπόν το θέμα να δώσουμε την αποκομιδή των σκουπιδιών σε δημότες και σύντομα θα κάνουμε παρουσίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έχοντας συνυπολογίζει όλες τις παραμέτρους.  Το μόνιμο προσωπικό  δεν διατρέχει κίνδυνο να χάσει τη θέση του καθώς θα ασχοληθεί σε άλλες δράσεις ενώ οι εποχιακοί θα μπορέσουν να απορροφηθούν από την ιδιωτική εταιρία καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις τα πρόσωπα παραμένουν τα ίδια. Προσβλέπουμε λοιπόν σε χαμηλά κόστη μέσα από αυτή τη διαδικασία και έχω την εντύπωση πως στη λογική αυτή θα συναινέσει και η αντιπολίτευση. Είμαι διατεθειμένος, να το προχωρήσω πάρα πολύ γρήγορα και να συμπεριληφθεί και στον προϋπολογισμό που θα παρουσιάσουμε. Είναι δουλεμένο πολύ καιρό, δεν είναι απόφαση της στιγμής. Είναι κάτι που γίνεται στην Κυπαρισσία και άλλες πόλεις, το ψάχνουμε ώστε να συγκεράσουμε τις εμπειρίες που θα συγκεντρώσουμε και να διαμορφώσουμε συγκεκριμένη πρόταση. Μάλιστα η λύση αυτή, προσφέρει και δικλείδες ασφαλείας για την αποφυγή σκέψεων διαπλοκής καθώς ένας διεθνής διαγωνισμός έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές και η σύμβαση είναι σε δημόσιο έλεγχο. Και αυτή η διαδικασία δεν αφορά την ανακύκλωση που περπατά μόνη της, αλλά την αποκομιδή των σύμμικτων σκουπιδιών».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος