FOLLOW US: facebook twitter

Μήνυμα μηδενικής ανοχής από την κοινωνία

Ημερομηνία: 09-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

poreia-koinwnia-pame1

Με συμμετοχή η απεργία της Πέμπτης στην πορεία του ΠΑΜΕ

Άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, μέλη της ΟΓΕ και των συνδικάτων, της ΕΛΜΕ Ηλείας, αλλά φυσικά του ΠΑΜΕ και της ΟΑΣΗ συμμετείχαν στη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση. Με αφετηρία την πλατεία ΟΤΕ οι πολίτες συμμετείχαν στην απεργία και στην συνέχεια στην πορεία που έγινε στους δρόμους της πόλης. Στην πλατεία ΟΤΕ χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιπρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης και το μέλος της ΟΓΕ Σία Ξενοστάθη, ενώ βασικός ομιλητής ήταν το μέλος του ΠΑΜΕ Ηλείας ο Θανάσης Καραμπέτσος.

Οι αγρότες της ΟΑΣΗ συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση με τη συμβολική παρουσία τρακτέρ. Ο πρόεδρος της Χρήστος Γιαννόπουλος, τόνισε πως «οι αγροτοκτηνοτρόφοι της ΟΑΣΗ είναι στο πλάι της εργατικής τάξης και των άλλων στρωμάτων για να σταματήσουμε τη λαίλαπα που έρχεται από τα νέα μέτρα που πάει να πάρει η κυβέρνηση, καθώς και τις υποψίες που έχουμε για 4ο μνημόνιο σε βάρος του λαού μας. Δεν μπορούμε να αντέξουμε αυτήν την πολιτική που ακολουθείται είτε από την ΕΕ είτε από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που στηρίζουν αυτές τις πολιτικές, δίνουμε αυτό το αγωνιστικό παρών με τους εργαζομένους και θα λάβουμε τις τελικές αποφάσεις για τη μορφή των αγροτικών κινητοποιήσεων στις 17 Δεκεμβρίου, στην πανελλαδική διάσκεψη των μπλόκων στη Λάρισα. Καλούμε όλους τους αγρότες να ξεσηκωθούν και να βγουν στους δρόμους. Το να κάθονται και να υπομένουν την κατάσταση δεν θα βγάλει πουθενά, αλλά θα οδηγήσει στον αφανισμό  μας» είπε χαρακτηριστικά.

poreia-koinwnia-pame2

Ο πρόεδρος του συνδικάτου Οικοδόμων Ηλείας Άγγελος Μπούζης, δήλωσε πως «… αναγκάστηκε και η ΓΣΕΕ να πάρει απόφαση κάτω από την πίεση του εργατικού κινήματος, το άγχος, τον φόβο, τη δυστυχία, τη φτώχεια που έχουν οι εργάτες, την απλήρωτη εργασία, στη πράξη δεν κούνησαν ούτε το δαχτυλάκι τους. Απόδειξη η πλειοψηφία του ΕΚ Πύργου που σήμερα (σ.σ. χθες) πάνε εκδρομή στην Αθήνα για να συμπληρώσουν τα κενά που θα έχει η συγκέντρωση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Είναι πασίγνωστη η κοινή ανακοίνωση ΓΣΕΕ-ΣΕΒ. Τα είπαμε στη διοίκηση του ΕΚ Πύργου στη συνεδρίαση, τι εστί αυτή η κατάσταση και γιατί βάζουν πλάτες για τα αντεργατικά μέτρα. Εμείς είμαστε εδώ σταθερά, με όλες μας τις δυσκολίες, γιατί πονάμε για τα προβλήματα και τα παιδιά της τάξης μας. Θα δώσουμε το είναι μας, για να βγάλουμε φραγμό στην αντιλαϊκή πολιτική και να ξανά διεκδικήσουμε όσα μας έχουν πάρει» είπε μεταξύ άλλων.

poreia-koinwnia-pame3


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος