FOLLOW US: facebook twitter

Σάββατο απόγευμα το καρναβάλι Αμαλιάδας με ανοιχτά καταστήματα

Ημερομηνία: 15-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Μπορεί ο καιρός να τα «μούσκεψε» το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και η Αμαλιάδα να μην χάρηκε ούτε την Εκπτωτική νύχτα στα καταστήματα και τις εκδηλώσεις που είχε προετοιμάσει ο Εμπορικός Σύλλογος, ούτε και το καρναβάλι της Κυριακής που τελικώς αναβλήθηκε, ωστόσο το κέφι παραμένει στα ύψη, η πόλη θέλει να γιορτάσει τις αποκριές και γι αυτό και έγινε και νέος προγραμματισμός για το προσεχές Σαββατοκύριακο με την ελπίδα να μην βρέξει!

Έτσι, η μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού “απόκριες στην Αμαλιάδα”, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στις 4 το απόγευμα. Στο πλαίσιο λοιπόν των καρναβαλικών εκδηλώσεων, ο Εμπορικός Σύλλογος της Αμαλιάδας, αποφάσισε να συμμετάσχει στην μεγάλη γιορτή της αποκριάς με τον δικό του τρόπο, κρατώντας ανοιχτά όλα τα καταστήματα της πόλης από τις 6 το απόγευμα ως τις 12 το βράδυ. Έτσι ο κόσμος θα μπορέσει και να διασκεδάσει και να ψωνίσει με μεγάλες εκπτώσεις, ενώ όλη η αγορά της Αμαλιάδας με τον τρόπο αυτό θα σφύζει από ζωή.

Η μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση θα ξεκινήσει από τον Ανεμόμυλο και θα καταλήξει στην πλατεία Αγίου Αθανασίου όπου στην συνέχεια, θα γίνει το κάψιμο του Καρνάβαλου με πυροτεχνήματα και μουσικούς από τους ραδιοφωνικού παραγωγούς του ΗΛΙΔΑ 91,1 . Τα γκρουπ των καρναβαλιστών και τα άρματα που είναι έτοιμα από την προηγούμενη Κυριακή στις αποθήκες του ΑΣΟ, περιμένουν την εκκίνηση για να βγουν στους δρόμους της πόλης το Σάββατο και να γιορτάσουν.

Μπουλατοδρομία Αμαλιάδας

Εν τω μεταξύ με σύνθημα «Δοκιμάστε στολές, φουσκώστε λάστιχα και πάμε!!!», η συνέχεια της αποκριάς θα δοθεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί στην πλατεία Ανεμόμυλου, με την 8η Μπουλατοδρομία Αμαλιάδας. Οι Φίλοι Ποδηλάτου Ήλιδας διοργανώνουν για μια ακόμα φορά μια διαφορετική ποδηλατόβολτα, όπου μικροί και μεγάλοι  θα ντυθούν «μπούλες», θα καβαλήσουν τα ποδήλατά τους και με καραμούζες, σφυρίχτρες θα κάνουν πολύ φασαρία και θα πάνε να ξεσηκώσουν τις γειτονιές της πόλης, όπως κάθε χρόνο!!

Όπως τονίζουν στο κάλεσμά τους το οι Φίλοι Ποδηλάτου Ήλιδας «γινόμαστε κοινωνοί της ιδέας-θεσμού του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών, η οποία έχει ενταχθεί στο πλαίσιο διοργάνωσης του καρναβαλιού της πόλης, με τη συνεργασία της Μικρής Ακαδημίας και τη χορηγία επικοινωνίας του Ήλιδα 91.1!»

Και Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα

Το τέλος της αποκριάς για τον δήμο Ήλιδας θα σημάνει την Καθαρή Δευτέρα, όπου θα γιορταστούν  τα Κούλουμα στην πλατεία Κουρούτας με παραδοσιακά σαρακοστιανά , μουσική και χορό. Στην εκδήλωση της ημέρας συμμετέχουν το χορευτικό του δήμου Ήλιδας και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι «Αστρινιά» και «Έλισσα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος