FOLLOW US: facebook twitter

Ρύθμιση – ανάσα για τις «παγωμένες» οφειλές στην εφορία

Ημερομηνία: 07-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

mpalaouras

Σε 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις οι οφειλέτες των πληγέντων από την κακοκαιρία δήμων Πύργου- Ήλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας- Κυλλήνης θα αποπληρώσουν τις συσσωρευμένες οφειλές τους στο δημόσιο

Βαθιά ανάσα παίρνουν πλέον εκατοντάδες πληγέντες από την κακοκαιρία πολίτες, επιχειρηματίες και αγρότες των δήμων Πύργου, Ήλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας – Κυλλήνης που είχαν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον περασμένο Σεπτέμβριο και για τους οποίους ίσχυε μετά από απόφαση του υπουργείου Οικονομικών πάγωμα των οφειλών τους στο δημόσιο για ένα εξάμηνο, αφού από σήμερα που λήγει η αναστολή πληρωμών θα έχουν την δυνατότητα – σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- να ρυθμίσουν τα χρέη τους στις Δ.Ο.Υ που συσσωρεύτηκαν αυτό το διάστημα.  H καταβολή των χρεών θα γίνεται σε 24 μηνιαίες ισόποσες δόσεις χωρίς προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής. Για την επίλυση του καυτού προβλήματος που απασχολούσε τους πληγέντες, είχε δραστηριοποιηθεί έντονα ο βουλευτής Ηλείας και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Βουλής κ. Μάκης Μπαλαούρας ο οποίος είχε γίνει δέκτης ανάλογων αιτημάτων τόσο του προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστα Νικολούτσου, όσο και του δημάρχου Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ.  Αργά χθες το βράδυ, αναμενόταν και η υπογραφή και δημοσίευση της σχετικής απόφασης από το Υπουργείο Οικονομικών.

Με την ρύθμιση αυτή, θα διευκολυνθούν οι πολίτες να εξοφλήσουν σταδιακά τις οφειλές τους που είχαν συσσωρευτεί από το πάγωμα της αναστολής πληρωμών και που αγωνιούσαν για την επόμενη μέρα, αφού το θέμα έως και χθες παρέμενε ανοιχτό και θεωρούσαν ότι θα έπρεπε να καταβάλλουν εφάπαξ τα οφειλόμενα των φορολογικών τους υποχρεώσεων. Πράγμα βεβαίως αδύνατον που θα οδηγούσε πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε οικονομικό αδιέξοδο με δεδομένη την έλλειψη ρευστότητας και την αδυναμία πληρωμής. Έτσι και το κράτος θα έχει την δυνατότητα να εισπράξει τα οφειλόμενα και οι οφειλέτες να ρυθμίσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις σε 24 μηνιαίες και άτοκες δόσεις για να μπορέσουν να τις αποπληρώσουν, με δεδομένο ότι «τρέχουν» και ρυθμίσεις των 100 δόσεων για πολύ κόσμο που κινδυνεύει να τις απολέσει, αλλά και άλλες οφειλές που θα δημιουργηθούν εντός του 2017.

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται ωστόσο το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών ληξιπρόθεσμων ή μη και ρυθμίσεων που είχαν «παγώσει» κατά τον ίδιο τρόπο για ένα 6μηνο και κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι, αν δεν υπογραφεί παρόμοια απόφαση από τον υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος