FOLLOW US: facebook twitter

«Ρηχό νερό, σκιές»: Νέο βιβλίο από τον Άκη Παπαντώνη, τον βιολόγο και συγγραφέα με καταγωγή από το Αντρώνι

Ημερομηνία: 17-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Ο ερευνητής μοριακός βιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας και συγγραφέας Άκης Παπαντώνης καταγόμενος από το Αντρώνι, που δεν άφησε τη λογοτεχνία όπως τον προέτρεψε κάποτε ένας καθηγητής του στην Οξφόρδη, ετοιμάζει το δεύτερο μυθιστόρημά του με τον τίτλο «Ρηχό νερό, σκιές» και θα εκδοθεί από τις Εκδόσεις Κίχλη.

Σε αυτό μεταφέρει τους αναγνώστες στο Πριπιάτ, την πόλη-δορυφόρο του Τσέρνομπιλ όπου ζούσαν εργαζόμενοι του πυρηνικού σταθμού, μια μέρα πριν το μοιραίο πυρηνικό δυστύχημα. Θα είναι, με έναν δικό του τρόπο, ένα βιβλίο για τη μνήμη και τις σχέσεις των παλιών με τις νεότερες γενιές, για το παρελθόν των παππούδων που προοιωνίζεται το μέλλον τον εγγονών. Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά αυτό που ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ έγραφε στην «Τρικυμία» περί παρελθόντος και μέλλοντος: «What is past is prologue».

Η πρώτη νουβέλα του Άκη Παπαντώνη «Καρυότυπος» (Κίχλη 2014) αγαπήθηκε από τους αναγνώστες, βραβεύτηκε με το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Πεζογράφου από το περιοδικό «Ο Αναγνώστης» και σχολιάστηκε ευμενώς από την κριτική

Ο Άκης Παπαντώνης είναι Επίκουρος καθηγητής στο Κέντρο Μοριακής Ιατρικής (CMMC) του Πανεπιστημίου της Κολωνίας, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 και είναι εγγονός του Αργύρη Παπαντώνη (Πλιέγκα 1917) από το Αντρώνι, γεγονός που κάνει υπερήφανους τους συγχωριανούς του.

http://antroni.gr/index.php/8-frontpage/1519-akis-papantonis-viologos-kai-syggrafeas


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος