FOLLOW US: facebook twitter

Πύργος: Φωτιά μέσα στον αστικό ιστό απείλησε σπίτια

Ημερομηνία: 30-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Μια πυρκαγιά στην περιοχή Λιθαράκια του Πύργου σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η φωτιά ξέσπασε σε έναν ακαθάριστο οικοπεδικό χώρο και έλαβε γρήγορα διαστάσεις απειλώντας τα σπίτια που βρίσκονταν κοντά. Η Π.Υ. Πύργου κινητοποιήθηκε άμεσα με οχτώ άντρες και τέσσερα οχήματα συν ένα όχημα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πύργου. Αρχικά υπήρξε δυσκολία να βρεθεί σημείο προσέγγισης μιας και για να φτάσει κανείς στο οικόπεδο έπρεπε να ακολουθήσει μια σειρά από στενά δρομάκια.

Η φωτιά έφτασε σε απόσταση αναπνοής από το κοντινότερο σπίτι, ιδιοκτησίας του κ. Γκουράση και ευτυχώς η αντίθεση κατεύθυνση του ανέμου, απέτρεψε τα χειρότερα. Μάλιστα ακριβώς δίπλα υπάρχει και μια αποθήκη με φιάλες υγραερίου. Αν οι φλόγες έφταναν εκεί, οι συνέπειες θα ήταν απρόβλεπτες… Συνολικά κάηκε ενάμιση στρέμμα οικοπεδικής έκτασης.

Όπως μας ανέφερε ο Βασίλης Γκουράσης «… το οικόπεδο ήταν γεμάτο με καλαμιές και βάτα. Οι φλόγες έφτασαν στα δύο μέτρα από το σπίτι μου. Κάναμε αίτηση στην τεχνική υπηρεσία του δήμου, για να καθαριστεί ο χώρος και ψάχνουν τους ιδιοκτήτες και ακόμα περιμένουμε. Τώρα η φωτιά έφτασε στην πόρτα μας.  Και πιο πίσω είναι αποθήκη με φιάλες υγραερίου. Θα καούμε για το τίποτα…» σχολίασε.

Να θυμίσουμε πως πέρυσι το καλοκαίρι απειλήθηκε το νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης κοντά στην περιοχή της Αγ. Βαρβάρας όταν πυρκαγιά που ξέσπασε σε ξερά χόρτα μεταδόθηκε μέσα από την ύλη που βρήκε στα ακαθάριστα οικόπεδα και έφτασε δίπλα στα σπίτια. Τότε η επέμβαση της Πυροσβεστικής αποδείχθηκε σωτήρια για τους πολίτες και τις ιδιοκτησίες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος