FOLLOW US: facebook twitter

Πρόταση δημιουργίας δυο βρεφικών τμημάτων στους Παιδικούς Σταθμούς

Ημερομηνία: 27-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Όχι στην προνηπιακή εκπαίδευση από τους εργαζομένους των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ήλιδας

Έκτακτη συνάντηση των εργαζομένων των Παιδικών Σταθμών του ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος» Δήμου Ήλιδας πραγματοποιήθηκε χθες στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων με αφορμή την ψήφιση της επίμαχης διάταξης που ορίζει υποχρεωτική την προνηπιακή εκπαίδευση και αποσκοπεί – όπως τονίζει- στην υποβάθμιση και την απαξίωση του έργου που προσφέρουν οι παιδικοί σταθμοί. Κατά την συνάντηση, συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν τα εξής:

1. Συμφωνούμε στην απόσυρση της επίμαχης διάταξης που:

-Υποβαθμίζει τον ρόλο του παιδαγωγού – εκπαιδευτικού στους παιδικούς σταθμούς

-Θα επηρεάσει τη ζωή χιλιάδων παιδιών, τα οποία μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο θα πρέπει να ενταχθούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση, στην ευαίσθητη ηλικία των τεσσάρων (4) ετών, χωρίς όμως να είναι εξασφαλισμένες οι αναγκαίες Δημόσιες υποδομές για να καλυφθούν οι ανάγκες τους.

-Θα επιβαρύνει χιλιάδες οικογένειες σε όλη τη χώρα, οι οποίες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στην ήδη επιβαρυμένη καθημερινότητά τους, πολύ μεγάλες δυσλειτουργίες. Είναι γνωστό ότι τα Νηπιαγωγεία δεν λειτουργούν για τρεις (3) από τους δώδεκα (12) μήνες το χρόνο, η ημερήσια λειτουργία τους δεν εξυπηρετεί τους εργαζόμενους γονείς αφού το ωράριο τους είναι μικρότερο σε σχέση με το διευρυμένο των Παιδικών Σταθμών, ενώ επιπρόσθετα, δεν διασφαλίζονται η σίτιση και η υγιεινή διαβίωση των παιδιών (απουσία βοηθητικού προσωπικού).

 

2. Προτείνουμε:

-Την αναβάθμιση του ρόλου του παιδαγωγού στον παιδικό σταθμό και την βελτίωση της λειτουργίας των ήδη υπαρχόντων.

-Την προάσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών κόντρα στα συμφέροντα που θέλουν τη διάλυση τους

-Όσο αφορά τον Δήμο Ήλιδας, με την σύμφωνη γνώμη και την προσπάθεια του Δημάρχου κ. Χριστοδουλόπουλου και του Προέδρου, του νομικού προσώπου κ. Μανωλόπουλου, προτείνουμε την δημιουργία δύο βρεφικών τμημάτων για την διασφάλιση των εργαζομένων μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, καθώς και την εξυπηρέτηση των αναγκών, των δημοτών της πόλης μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος