FOLLOW US: facebook twitter

Αίτημα για παράταση συμβάσεων προσωπικού κοινωφελούς εργασίας από τον Δ. Μεσσαλά στα συναρμόδια υπουργεία

Ημερομηνία: 27-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

-Πρόκειται για προσωπικό που εργάζεται στα σχολεία του δήμου Πύργου

Την ανάγκη παράτασης των συμβάσεων προσωπικού Κοινωφελούς εργασίας που απασχολείται στις σχολικές μονάδες του δήμου Πύργου και οι οποίες λήγουν εντός του Μαρτίου, κατέθεσε με έγγραφο του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου και πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Δημήτρης Μεσσαλάς. Το έγγραφο εστάλει στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και  Θρησκευμάτων  Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, την αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου και τη  Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, με αίτημα την εξέταση του ενδεχομένου επέκτασης-παράτασης του προγράμματος Κοινωφελούς χαρακτήρα σε Δήμους της χώρας, με ειδικότητα ΔΕ Γενικών Καθηκόντων σχολείων και ΔΕ Σχολικών Βοηθών.

Συγκεκριμένα το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

«Στο Δήμο μας απασχολούνται είκοσι πέντε (25) εργαζόμενοι στο πλαίσιο της ΚΥΑ 6151/5.12840/2016, που αφορά την απασχόληση ανέργων μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς χαρακτήρα σε Δήμους της χώρας, με ειδικότητα ΔΕ Γενικών Καθηκόντων σχολείων και ΔΕ Σχολικών Βοηθών.

Από την έως τώρα  εμπειρία από την υπηρεσία που παρείχαν, αποδεικνύεται ότι η συμβολή τους  στην ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων και του εκπαιδευτικού έργου είναι απολύτως αναγκαία .

Εν όψει της επικειμένης λήξης του προγράμματος, εντός του μηνός Μαρτίου και εφόσον η παραμονή τους κρίνεται  απαραίτητη για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, παρακαλούμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προγράμματος, όπως εξετάσετε το ενδεχόμενο επέκτασης-παράτασης του προγράμματος, έως τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους, ενισχύοντας το  αίτημα  τόσο της σχολικής κοινότητας, όσο και των ίδιων των εργαζομένων – ωφελουμένων του προγράμματος .

Ωστόσο κρίνεται πλέον απαραίτητο, οι παραπάνω ειδικότητες  να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό, ικανοποιώντας ένα δίκαιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας, που θα συμβάλλει και στην αντιμετώπιση της ανεργίας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος