FOLLOW US: facebook twitter

Πρόσωπα & απόψεις: Η καλύτερη ανάπλαση

Ημερομηνία: 10-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Κάθε Δημοτική αρχή που εκλέγεται, σκοπό έχει μέσω υλοποίησης διαφόρων έργων η επίλυσης μικρών η μεγάλων προβλημάτων να βελτιώνει την καθημερινότητα των κατοίκων του δήμου.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή του κ. Λιατσή από 1/9/2014 που ανέλαβε την διοίκηση του ΔήμουΠύργου, δεν έκανε και δεν κάνει τα αυτονόητα η τα υλοποιεί με μεγάλη καθυστέρηση.

Ας αρχίσουμε από το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων που ταλάνισε επί δυόμισι χρόνια τον Πύργο και τις τοπικές κοινότητες και μερικώς ταλανίζει ακόμη, από το κλείσιμο των παιδικών χαρών σε όλο τον Δήμο, από το χάλι της αγροτικής οδοποιίας που καθιστά ακόμη και σήμερα δύσκολη την πρόσβαση των αγροτών και κτηνοτρόφων στις περιουσίες τους η το κεντρικό οδικό δίκτυο στις τοπικές κοινότητες και στον Πύργο που είναι άκρως επικίνδυνο.

Υπάρχουν ακόμη  και άλλα άλυτα προβλήματα αλλά αναφέρομαι στα πιο σημαντικά.

Προ ημερών σε τοπική κοινότητα του Δήμου μας σε εξόδιο ακολουθία οι προσφορές των συγγενών του νεκρού αντί να δοθούν στην εκκλησία , πρότειναν τα χρήματα να δοθούν για να φτιαχτεί ο δρόμος που οδηγεί στην τελευταία κατοικία των προσφιλών τους προσώπων. Ταλαιπωρία και μετά θάνατον.

Έρχομαι στο θέμα των αναπλάσεων.

Οι αναπλάσεις που γίνονται στα αστικά κέντρα η στις τοπικές κοινότητες σκοπό έχουν να βελτιώσουν την αισθητική εικόνα του τόπου και να είναι λειτουργικές για τους κατοίκους.

Οι αναπλάσεις της παρούσης Δημοτικής Αρχής, το μόνο που κάνουν, είναι να δυσκολεύουν την ζωή των ντόπιων και των επισκεπτών στην πόλη μας. Γι΄αυτό και έχουμε μια πρωτοτυπία ως πόλη, τα αυτοκίνητα  παρκαρισμένα στα πεζοδρόμια και οι πεζοί στο δρόμο.

Οι αναπλάσεις όμως θα συνεχιστούν στην κεντρική πλατεία, στο Επαρχείο, στην Κολοκοτρώνη, στην πλατεία Ανδριάρα και στην αναπλασθείσα οδό Πατρών, παλιότερα από τον ίδιο Δήμαρχο. Αν κλείσουν κι’άλλοι δρόμοι στον Πύργο φανταστείτε, τι έχει να γίνει……

Όταν ο κ. Δήμαρχος δεν μπορεί, ή  νιώθει κουρασμένος, ή ασχολείται με την υστεροφημία του και τα απομνημονεύματα του, δεν είναι δυνατόν ως μαέστρος να διευθύνει την ορχήστρα και να παράξει το επιθυμητό αποτέλεσμα για τους κατοίκους παρά τις προσπάθειες των αντιδημάρχων του.

Εν κατακλείδι, προτείνω καλοπροαίρετα στον κ. Δήμαρχο να ασχοληθεί άμεσα  με την επούλωση των πληγών στους δρόμους του Πύργου, στις τοπικές κοινότητες και με την αγροτική οδοποιία . Τα  υπόλοιπα έπονται….

ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ!

Θόδωρος  Ν. Κόρδας

Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου

«Όραμα Δημιουργίας»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος