FOLLOW US: facebook twitter

Παραδίδεται σε δυο μήνες το Θεματικό Πάρκο Ξυστρή: Ευρεία σύσκεψη στο Λάτσειο με τη συμμετοχή της Διαχειριστικής Αρχής της ΠΔΕ

Ημερομηνία: 10-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Στην κοινωνία του Πύργου, θα παραδοθεί επιτέλους, στο τέλος του καλοκαιριού, μετά από δυο μήνες δηλαδή, το Θεματικό Πάρκο Ξυστρή. Αυτό αποφασίστηκε στη χθεσινή ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο, μεταξύ του Δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή και της προϊσταμένης της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Άλκηστης Σταθοπούλου.

Στη σύσκεψη, αντικείμενο της οποίας ήταν η εξέλιξη των εργασιών και η πλήρης λειτουργία του Θεματικού Πάρκου, συμμετείχαν ακόμα η Προϊσταμένη της μονάδας Β2 της Διαχειριστικής Αρχής Ιωάννα Φαναριώτου και το Στέλεχος της μονάδας Β1 Αγγελική Συλαϊδη ενώ από την πλευρά του δήμου ο Γενικός Γραμματέας Χαράλαμπος Αντύπας, η Δ/ντρια της Δ/νσης Προγραμματισμού Σοφία Γούργουρα, ο Δ/ντής της Τ.Υ Άρης Φιλιππόπουλος και ο Προϊστάμενος της Πολεοδομίας Γεώργιος Αντωνόπουλος.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το δήμο και όλους τους συνεργάτες του γιατί έχουμε αγωνιστεί εδώ και πολύ καιρό να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο στο βιομηχανικό συγκρότημα του Ξυστρή. Ένα έργο που θεωρούμε ότι έχει αξία και θα δώσει μια βελτίωση της ποιότητας ζωής στους πολίτες της πόλης του Πύργου» τόνισε η κ. Σταθοπούλου και συμπλήρωσε πως «Είναι γεγονός ότι σήμερα καταφέραμε να ξεπεράσουμε πολλά προβλήματα και να είμαστε σίγουροι ότι σε δυο μήνες θα μπορέσουμε να παραδώσουμε στους πολίτες της πόλης το κτίριο. Ευχαριστώ πολύ όλους και το δήμαρχο γιατί η καλή συνεργασία είναι η βάση για την πρόοδο και την ανάπτυξη».

«Περίφραξη» στα αμφισβητούμενα κτίρια

Στους τρόπους που αποφασίστηκαν ώστε να μπορέσει το έργο να παραδοθεί με ασφάλεια προς χρήση από τους πολίτες, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος κ. Λιατσής. «Η διευθύντρια Διαχειριστικής Αρχής δείχνει το ζήλο που πρέπει για να βοηθήσει και να τελειώσουμε. Το έργο παρακολουθείτε από πολλές πλευρές, και πάνε να ξεπεραστούν εμπόδια τα οποία περισσότερο έχουν ξεκινήσει από την τοπική κοινωνία και από αντιδράσεις και απόψεις που υπήρχαν για συγκεκριμένα κτίσματα που βρίσκονται μέσα στο χώρο του εργοστασίου. Αποφασίστηκε ότι θα γίνει μια ασφαλής περίφραξη, και ότι είναι αμφισβητούμενο, από πλευράς στατικότητας, να καλυφθεί ενώ ελήφθη υπόψη σοβαρά η ασφάλεια των παιδιών που πηγαίνουν στην παιδική χαρά παρά το γεγονός ότι δεν έχει παραδοθεί -με ευθύνη γονέων και κηδεμόνων που τα συνοδεύουν εκεί- αν και εμείς θα λέγαμε να μην τα πηγαίνουν.

Κάναμε ένα χρονοδιάγραμμα που θα συνεισφέρουν όλες οι υπηρεσίες του δήμου ώστε να είμαστε κοντά στην ημερομηνία που βάλαμε στόχο, να αποκλειστεί ο χώρος αυτός και να δοθεί σε λειτουργία το υπόλοιπο έργο και να καταβληθεί μετά προσπάθεια νομιμοποίησης των κτισμάτων ή κατεδάφισης εκείνων που πρέπει να κατεδαφιστούν» είπε ο κ. Λιατσής και ευχαρίστησε ιδιαίτερα την κ. Σταθοπούλου και τους συνεργάτες της που ασχολούνται όπως είπε με την πόλη και με ένα έργο το οποίο χαρακτήρισε «κλινικά νεκρό». «Εσείς κάνατε ότι μπορούσατε να ξαναβγεί στην επιφάνεια. Δε θέλουμε να προκληθεί ζημιά από τον Πύργο, ούτε εθνική, ούτε στην περιφέρεια αλλά ούτε στο δήμο που θα είναι υποχρεωμένος να γυρίσει κάποια λεφτά επειδή τα πάντα δεν προγραμματίστηκαν όπως έπρεπε την κατάλληλη ώρα…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος