FOLLOW US: facebook twitter

Πρωτότυπα έργα στην 4η έκθεση του 1ου ΕΠΑΛ Πύργου

Ημερομηνία: 04-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα

Ημερίδα την Παρασκευή για το Θεσμό Μαθητείας και τις Αλλαγές στα Επαγγελματικά Λύκεια

Το ενδιαφέρον των νέων, συγκεντρώνει η έκθεση έργων των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Πύργου που φέτος πραγματοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά, στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου. Στην έκθεση αυτή, που συμμετέχουν με έργα τους, μαθητές όλων των τομέων που λειτουργούν στο 1ο ΕΠΑΛ Πύργου, μπορεί κανείς να δει πρωτότυπες και εντυπωσιακές κατασκευές τόσο της φετινής σχολικής χρονιάς όσο και παλαιότερων που έχουν βραβευτεί σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς.

Την Παρασκευή ωστόσο, όπως ανακοίνωσε ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης, θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε. Ηλείας, στις 11 το πρωί ημερίδα για τα ΕΠΑΛ, το Θεσμό της Μαθητείας και τις Αλλαγές στη λειτουργία τους, στην οποία θα παραβρεθούν ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης και ο Γ.Γ. του Υπουργείου.

«Σκοπός των εργαστηριακών έργων των ΕΠΑΛ είναι να αναδείξει τη δουλειά που γίνεται στα ΕΠΑΛ και παράλληλα να ενημερώσει μέσω πληροφοριακού υλικού, τον κόσμο σχετικά με τους τομείς, τις ειδικότητες και τις δυνατότητες που έχουν τα επαγγελματικά λύκεια» επισήμανε ο Διευθυντής του Εργαστηριακού Κέντρου κ. Θανάσης Πανόπουλος τονίζοντας ότι η έκθεση θα είναι ανοιχτή μέχρι και το Σάββατο, από τις 09.30-14.00 και 18.00-20.00. «Υπάρχουν έργα απ’ όλους τους τομείς, Μηχανολογίας, Οχημάτων, Ψυκτικών, Ηλεκτρονικών, Ηλεκτρολογίας, Πληροφορικής, Δομικών και Κομμωτικής.

Είναι έργα που κάποια είναι παλαιών ετών αλλά επειδή είναι βραβευμένα τα φέρνουμε και υπάρχουν και φετινά έργα όπως, το Πηνίο του Τέσλα, η Χυτή αντλία, ο καταψύκτης, κομμώσεις, παιχνίδια υψηλής τάσης, ένα περιοδικό σχετικά με την ιστορία της αυτοκίνησης και κάποια ηλεκτρονικά κυκλώματα. Μερικά από αυτά είναι εντυπωσιακά όπως η υψηλή τάση που βγάζει περίπου 1 εκ. βολτ όπου αναβιώνουμε το έργο του Τέσλα (του 1870) και άλλα τα οποία είναι λιγότερο εντυπωσιακά αλλά έχουν πάρα πολύ δουλειά όπως είναι η χυτή αντλία την οποία έχουμε κατασκευάσει στο σχολείο μας και ο καταψύκτης. Έργα δηλαδή που μπορεί  να μη φαίνονται εντυπωσιακά αλλά έχουν πάρα πολύ δουλειά στο εργαστήριο».

Στη διαχρονική αυτή έκθεση, μπορεί κανείς να δει, μηχανουργικά και χυτευμένα αντικείμενα, ρομποτικό βραχίονα, πηνίο τέσλα, μακέτα  βιοκλιματικού σπιτιού, ανιχνευτή εγκλωβισμένων, ηλιακό ποδήλατο, βιονικό χέρι που παίζει πιάνο, ηλεκτρομηχανικό ηλιοτρόπιο, μαγνητικά τρένα, έργα κομμωτικής, σεισμογράφο, ηλεκτρική ποντικοπαγίδα, εποπτικό ασανσέρ, παγομηχανή, καταψύκτη, μακέτες σπιτιών, τηλερομπότ και άλλα έργα μαθητών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος