FOLLOW US: facebook twitter

Προτάσεις για διασκέδαση

Ημερομηνία: 26-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Διασκέδαση, Νέα

Παρασκευή 26 Μαΐου

Latin Party στο «Retro»

Αυτή την Παρασκευή χορεύουμε σε ένα από τα πιο γνωστά στέκια της Αμαλιάδας, και αγαπημένο του Γυμναστηρίου «Αθλοκίνηση», στο «Retro»! Χορογραφίες animation και Zumba θα μας ξεσηκώσουν! Mambo, Salsa, Bachata, Rumba, Chacha, Samba, Jive θα ακούγονται καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς! Μια καλή ευκαιρία να ξεδώσετε και να ξεδιπλώσετε τις χορευτικές σας φιγούρες!

Ρεμπετοπαρασκευή στο «Αερικό»

Ρεμπετοπαρασκευή κι η αποψινή στο «Αερικό» στην Αμαλιάδα με τη συντροφιά του Κώστα και του Διονύση.

 

Κυριακή 28 Μαΐου

Ανοιχτές Πόρτες 2017

Οι «Ανοιχτές Πόρτες» αποτελούν μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, με στόχο το κάθε οινοποιείο που συμμετέχει να δημιουργήσει ένα γεγονός γύρω από το κρασί που θα φέρει τον καταναλωτή κοντά στο χώρο παραγωγής του. Στην Ηλεία συμμετέχουν τα Κτήματα Μερκούρη, Σταυρόπουλου, Μπριντζίκη, Μαρκόγιαννη και Ολύμπια Γη. Μάλιστα, πέρα από τις ξεναγήσεις και τις δοκιμές κρασιών, θα διοργανωθούν και διάφορες εκδηλώσεις…

Οινο-Εκδρομή με το «Coq Au Vin»

Αυτή την Κυριακή η ομάδα του «Coq Au Vin»  γιορτάζει τις «Ανοιχτές Πόρτες 2017» κάνοντας εκδρομή στα οινοποιεία της περιοχής μας! Σας περιμένουν αυτή την Κυριακή από τις 12 το πρωί, παρέα με την οινολόγο Μηλιά Βαντάνα, για να μιλήσετε με τους παραγωγούς που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, να δοκιμάσετε από την γκάμα των κρασιών τους και να εξερευνήσετε τα κτήματα και τα οινοποιεία τους. Ελάτε μαζί με την ομάδα του «Coq Au Vin» σε μια πανέμορφη εκδρομή!

Την Κυριακή τα «Παλαιολόγεια» στο Χλεμούτσι

Εκδηλώσεις πολιτισμού και μνήμης για τον τελευταίο αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κων/νο Παλαιολόγο, διοργανώνει στο Κάστρο Χλεμούτσι την Κυριακή 28 Μαΐου η Δημοτική Κοινότητα Κάστρου υπό την αιγίδα του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, με τίτλο «Παλαιολόγεια 2017». Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 11.00 το πρωί και μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού. Στη συνέχεια το πρόγραμμα τελετής περιλαμβάνει ομιλία από την επικ. Καθηγήτρια Μεσαιωνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Φωτεινή Πέρρα και ανάγνωση αποσπάσματος του τελευταίου λόγου του Κων/νου Παλαιολόγου. Θα ακολουθήσουν απαγγελία ποιημάτων, τραγούδι σχετικά με την Άλωση και Βυζαντινοί ύμνοι από την γυναικεία χορωδία Κάστρου. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με περιήγηση στο μουσείο και στους χώρους του κάστρου «Χλεμούτσι». Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Έκθεση ζωγραφικής του Hans-Rudolf Steininger στο «Κολωνάκι» των Κρουνών

Ένας νέος χώρος για τον πολιτισμό και τη τέχνη δημιουργήθηκε στην όμορφη κοινότητα των Κρουνών στην Κρέστενα. Πρόκειται για την «Πολιτιστική Γωνιά Κολωνάκι» – ένα μικρό μέρος για την τέχνη, τη βιοτεχνία και για δωρεάν εκδηλώσεις.  Το «Κολωνάκι» εγκαινιάζει την Κυριακή 30 Απριλίου στις 5 το απόγευμα την πρώτη έκθεση ζωγραφικής που θα φιλοξενήσει, από τον Ελβετό ζωγράφο και γλύπτη Hans-Rudolf Steininger. Ο κ. Steininger εκθέτει περίπου 20 με 22 πίνακες, έργα που έχουν προκύψει μεταξύ των άλλων στους Κρουνούς, και θα είναι παρών στην έναρξη της έκθεσης για να απαντήσει σε ερωτήσεις. Τα εγκαίνια θα «ντύσει» μουσικά ο κιθαρίστας Κλεομένης Κωλέττης.

Ο Παντελής Μπουκάλας και το δημοτικό τραγούδι στο Κτήμα Μερκούρη μαζί με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας: «Όταν το ρήμα γίνεται όνομα»

Ο Παντελής Μπουκάλας, ένας από τους πλέον ακάματους μελετητές των ελληνικών γραμμάτων, είναι ο επίσημος προσκεκλημένος του Φεστιβάλ Ολυμπίας και του Κτήματος Μερκούρη, σε μια εκδήλωση (την προσεχή Κυριακή και ώρα 12:00 στο Οινοποιείο του Κτήματος στο Κορακοχώρι) για να συστήσουν στο κοινό του Πύργου και της Ηλείας τον πρώτο τόμο από την εξαντλητική έρευνα και εργασία του για το δημοτικό τραγούδι. Η σειρά έχει τίτλο «Πιάνω γραφή να γράψω…» και έρχεται να συνθέσει σε περίπου δέκα τόμους τη μακροχρόνια ενασχόληση και μελέτη του συγγραφέα, ποιητή, κριτικού και δημοσιογράφου για τη δημοτική ποίηση, τμήματα της οποίας έχει κατά καιρούς παρουσιάσει στον Τύπο, ημερίδες, συμπόσια κ.α.
Ο πρώτος τόμος, που θα παρουσιαστεί την Κυριακή από τον ποιητή Γιώργο Γώτη, τον δάσκαλο Γιάννη Σιδηροκαστρίτη αλλά και τον ίδιο τον συγγραφέα, έχει τίτλο «Όταν το ρήμα γίνεται όνομα-Η “Αγαπώ” και το Σφρίγος της ποιητικής Γλώσσας των Δημοτικών» (Άγρα 2016). Σ’ αυτόν ο Παντελής Μπουκάλας αναλύει την ποιητική υπέρβαση των ορίων και των κανόνων της γλώσσας με εμβληματικό παράδειγμα τη μετατροπή του ρήματος «αγαπώ» σε ουσιαστικό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος