FOLLOW US: facebook twitter

Καταργείται εντός του έτους ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί

Ημερομηνία: 26-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

«Το κρασί είναι στην αιχμή του δόρατος των εξαγωγών μας και κάνουμε ότι μπορούμε να το στηρίξουμε. Μέσα στις ασφυκτικές δημοσιονομικές συνθήκες και πιέσεις που περνάει η χώρα μας επιβάλαμε ένα φόρο στο κρασί ο οποίος σύντομα, δηλαδή πριν το κλείσιμο της χρονιάς,  θα καταργηθεί, μετά τη συνεννόηση και  τη διαβεβαίωση που έχουμε από το Υπουργείο Οικονομικών».

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.

Αναφερόμενος στις δυνατότητες ενίσχυσης που έχουν οι παραγωγοί που ασχολούνται με την αμπελοκαλλιέργεια, ο κ. Αποστόλου μεταξύ άλλων ανέφερε:

Εφαρμόζεται το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής των αμπελώνων, το οποίο έχει σαν στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων μέσω:

α) της ποιοτικής αναβάθμισης του αμπελουργικού δυναμικού

β) της εγκατάστασης ποικιλιών αμπέλου με αυξημένο εμπορικό ενδιαφέρον και

γ) της εισαγωγής σύγχρονων καλλιεργητικών τεχνικών και η διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος.

Η οικονομική ενίσχυση για κάποιον που κάνει όλες τις δράσεις (εκρίζωση- επαναφύτευση – βελτίωση τεχνικών διαχείρισης) ξεκινάει  από 1.262 € /στρ και φτάνει έως 1.846 € /στρ.

Πέραν των παραπάνω, ειδικά επιχειρησιακά προγράμματα ή ειδικά προγράμματα προώθησης οίνου σε τρίτες χώρες έρχονται να συμβάλλουν το μέγιστο ως μοχλός ανάπτυξης του συγκεκριμένου τομέα.

Παράλληλα με αυτές τις δράσεις προάγεται ο εξαγωγικός προσανατολισμός των ελληνικών οίνων, δημιουργούνται νέες διέξοδοι σε νέες αγορές, ενώ παράλληλα ενισχύεται η τοπική παραγωγή και η εθνική οικονομία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος