FOLLOW US: facebook twitter

Προσεχώς στην Ηλεία Κόκκαλης και Μαυραγάνης

Ημερομηνία: 09-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”38657″ img_size=”full”][vc_column_text]Μετά από παρέμβαση Τσιλιμίγκρα – Κατσαμπέρη της Ν.Ε Ηλείας των ΑΝΕΛ

Η Ν.Ε. των ΑΝΕΛ στην Ηλεία συνεχίζει τις παρεμβάσεις της για θέματα που αφορούν το νομό, στα κέντρα των αποφάσεων. Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Τάκης Τσιλιμίγκρας και ο πολιτευτής Νίκος Κατσαμπέρης, μετά από επαφές που είχαν ενεργοποίησαν στελέχη της Κυβέρνησης που ανήκουν στους ΑΝΕΛ και έτσι το επόμενο διάστημα αναμένονται στην Ηλεία ο υφυπουργός Αγροτ. Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες οι κ.κ. Τσιλιμίγκρας και Κατσαμπέρης αναφέρθηκαν στις επαφές που είχαν. Ο κ. Τσιλιμίγκρας, ανέφερε πως οι ΑΝΕΛ στην Ηλεία συνεχίζουν τον αγώνα για την βελτίωση της διαβίωσης των πολιτών του νομού.

«Ο αγώνας είναι δύσκολος, όμως τον συνεχίζουμε» σχολίασε και ανέφερε πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Νίκο Μαυραγάνη για να του μεταφέρει θέματα που αφορούν το νομό, με τον τελευταίο να δεσμεύεται πως το επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί την Ηλεία.

Στην Ηλεία όμως θα βρεθεί και το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης. Αυτό ανακοίνωσε ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ Ηλείας Νίκος Κατσαμπέρης, που είχε προχθές το πρωί συνάντηση μαζί του στην Αθήνα.

Κατά την επίσκεψη αυτή θα γίνουν συναντήσεις με αγρότες και φορείς του πρωτογενή τομέα, ενώ θα επισκεφθεί και περιοχές με ιδιαίτερο αγροτικό ενδιαφέρον. Ο κ. Κατσαμπέρης διαπιστώνοντας καθημερινά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ηλείοι αγρότες και κτηνοτρόφοι είχε συνάντηση για να τα θέσει στον υφυπουργό προς επίλυση.

Μεταξύ άλλων έθεσε το θέμα των ληξηπρόθεσμων πληρωμών του ΕΛΓΑ. Η προθεσμία έληξε στις 31/8 και το πρόβλημα είναι σοβαρό καθώς αυτή την περίοδο λαμβάνουν από την πώληση της παραγωγής τους οι αγρότες για να πληρώσουν και τον ΕΛΓΑ. Ο κ. Κατσαμπέρης ζήτησε να υπάρξει παρέμβαση ώστε να δοθεί παράταση από τον ΕΛΓΑ για το θέμα. Ο κ. Κόκκαλης πρότεινε δίμηνη παράταση, που θα συζητήσει με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ.

Τέθηκε το θέμα των νέων αγροτών που ζητούν καθοδήγηση από την πολιτεία για τα βήματα που πρέπει να κάνουν σωστά για να σταθούν στα πόδια τους, στον πρωτογενή τομέα.

Ακόμα συζητήθηκε το πρόβλημα της άρδευσης της βόρειας Ηλείας. Θέμα που άνοιξαν οι ΑΝΕΛ στην Ηλεία το 2015, όμως δεν έχει προχωρήσει όσο θα έπρεπε. «Πρέπει να ομονοήσουμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις του νομού για να θέσουμε τα έργα υποδομής με στόχο την άνοδο του βιοτικού επιπέδου» σχολίασε ο κ. Κατσαμπέρης.

«Πρέπει να πετάξουμε τις κομματικές ταυτότητες και να φορέσουμε τον μανδύα του Ηλείου πολίτη» επισήμανε και ζήτησε από τους αγρότες να πιέσουν και αυτοί από την πλευρά τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot