FOLLOW US: facebook twitter

Προετοιμάζουν νέους αγώνες οι αγρότες της Ηλείας

Ημερομηνία: 09-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”34117″ img_size=”full”][vc_column_text]Τι αποφάσισε το Δ.Σ της ΟΑΣΗ

Έτοιμοι να ξαναβγούν στους δρόμους των διεκδικήσεων είναι οι αγρότες της Ηλείας. Έχοντας φτάσει προ πολλού ο κόμπος στο χτένι για τα περισσότερα προβλήματά τους, οι αγρότες δείχνουν αποφασισμένοι να ξεκινήσουν νέο κύκλο κινητοποιήσεων. Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης συνεδρίασε το διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας με κύριο θέμα συζήτησης, τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι Ηλείοι αγρότες.

Στη σύσκεψη προαποφάσισαν τη μορφή των δράσεων που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα, με συμμετοχή στη σύσκεψη των αγροτών την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στην Πάτρα, με την παρουσία αγροτών από όλη τη Δυτική Ελλάδας, με θέμα την οργάνωση συλλαλητηρίου την ημέρα που η συγκυβέρνηση θα πραγματοποιήσει στην ίδια πόλη το λεγόμενο συνέδριο για την «δίκαιη Ανάπτυξη». Στη μεγάλη αυτή συνάντηση της ερχόμενης Τετάρτης, διοργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και συμμετέχουν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, ο Αγροτικός σύλλογος Αιγίου, οι επιτροπές αγώνα Ν. Αχαΐας και αγροτικοί σύλλογοι από τους τρεις νομούς.

Στην ΟΑΣΗ αποφάσισαν την οργάνωση περιοδειών – συσκέψεων στις έδρες των αγροτικών συλλόγων που είναι μέλη της Ομοσπονδίας. Εκεί θα συζητηθούν, τα προβλήματα των ηλείων αγροτών, όπως είναι η μη καταβολή αποζημιώσεων για ζημιές από το 2016 σε κηπευτικά, σταφίδα, τομάτα, αλλά και για τις αποζημιώσεις τους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους για ζωοτροφές κ.α.

Στα μέσα του μήνα είναι πιθανή η συμμετοχή των αντιπροσώπων της ΟΑΣΗ στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων που θα συνεδριάσει στη Λάρισα, για τον συντονισμό των δράσεων σε όλη την Ελλάδα. Την ίδια ώρα φτάνουν οι ειδοποιήσεις για τα νέα αγροτοδικεία του 2017, γεγονός που εξοργίζει ακόμα περισσότερα τους αγρότες.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot