FOLLOW US: facebook twitter

Έναρξη συγκομιδής & συσκευασίας ακτινιδίων

Ημερομηνία: 09-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Ξεκινά σήμερα στην Ηλεία

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Ηλείας προς τους παραγωγούς – διακινητές ακτινιδίων ανακοινώνεται ότι ως ημερομηνία της συγκομιδής και της συσκευασίας των ακτινιδίων για την εμπορική περίοδο 2017−2018 ορίστηκε για τον Ν. Ηλείας  η σημερινή, Δευτέρα 9 Οκτωβρίου  2017.

Αναλυτικότερα θα πρέπει:

-Οι υπεύθυνοι για την συγκομιδή των ακτινιδίων, κάθε φορά που προβαίνουν σε συγκομι των καρπών, συμπληρώνουν Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία αναφέρουν την ημερομηνία συγκομιδής τους καθώς και την συγκομισμένη ποσότητα. Η υπεύθυνη δήλωση κατατίθεται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

-Οι τυποποιητές − συσκευαστές στην περιοχή παραγωγής προβαίνουν σε τυποποίηση συσκευασία των ακτινιδίων εφόσον αυτά έχουν αποκτήσει φυσιολογικά, τουλάχιστον 6,2ο  Brix ή μέση περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία 15%.

-Οι εισαγωγείς − εξαγωγείς διασφαλίζουν ότι κατά το στάδιο της εισαγωγής − εξαγωγής οι παρτίδες ακτινιδίων έχουν αποκτήσει βαθμό Brix τουλάχιστον 6,2ο   ή 15% μέση περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία.

-Οι έμποροι διαθέτουν τα ακτινίδια σε όλα τα άλλα στάδια εμπορίας που έπονται της τυποποίησης − συσκευασίας, της εισαγωγής και της εξαγωγής, αφού αυτά έχουν αποκτήσει τουλάχιστον 9,5ο  Brix.

-Στην περίπτωση που κατά τον έλεγχο σε ένα από τα προαναφερόμενα στάδια διάθεσης- εμπορίας διαπιστωθεί παρέκκλιση από τα προαναφερόμενα όρια τα προϊόντα θα αποσύρονται ή θα καταστρέφονται και οι υπεύθυνοι θα παραπέμπονται στις αρμόδιες επιτροπές επιβολής κυρώσεων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος