FOLLOW US: facebook twitter

«Ψηλά από τη γέφυρα»: Πρεμιέρα αύριο για την Ομάδα Θεάτρου “Προσκήνιο” με Άρθρουρ Μίλλερ

Ημερομηνία: 09-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός
Η Ομάδα θεάτρου ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ έτοιμη για την αυριανή πρεμιέρα της

 

Η ομάδα θεάτρου «ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ», επιδιώκοντας πάντα την επαφή με τα μεγάλα κείμενα, επιλέγει για φέτος ένα από τα εμβληματικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας το «Ψηλά από τη Γέφυρα» του Άρθουρ Μίλλερ σε απόδοση και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν. Ένα έργο με το οποίο ο συγγραφέας του έρχεται για μια ακόμη φορά πρόσωπο με πρόσωπο με το αμερικανικό όνειρο στην πιο σκοτεινή εκδοχή του.

Με αφορμή την  πρεμιέρα που είναι αύριο Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, στις 9.30 το βράδυ στο θέατρο Απόλλων, οι συντελεστές της Ομάδας θεάτρου ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ και ο σκηνοθέτης της παράστασης, παραχώρησαν το βράδυ της Τετάρτης συνέντευξη τύπου στον Απόλλωνα.

Εκ μέρους της Θεατρικής ομάδας μίλησε ο κ. Νίκος Λαϊνόπουλος, τονίζοντας ότι η φετινή είναι μια πολύ ωραία χρονιά για την Ομάδα, γιατί συναντάται με ένα πολύ ωραίο έργο , το ΨΗΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ. «Έναέργο απόλυτα σύγχρονο, που αγγίζει πολύ ευαίσθητα θέματα από την μετανάστευση μέχρι το όνειρο για ένα καλύτερο μέλλον και τον παράνομο έρωτα και τα πάθη ανθρώπων που όπως ο συγγραφέας του έργου Άρθρουρ Μίλλερ λέει, μας βοηθάει να καταλάβουμε τους εαυτούς μας καλύτερα. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι όλα είναι ένα ρίσκο, από την επιλογή μας να κάνουμε ερασιτεχνικό θέατρο στην πόλη του Πύργου μέχρι και την επιλογή τέτοιων έργων που απαιτούν πάρα πολύ δουλειά, εσωτερική εργασία, απόλυτη πειθαρχία και αφοσίωση.»

Ο κ. Λαϊνόπουλος στην συνέχεια παρουσίασε τους ηθοποιούς που συμμετέχουν στην φετινή παράσταση όπου κάποιοι από αυτούς είναι νέα μέλη και πρωτοεμφανιζόμενοι και ανέφερε ότι οι παραστάσεις που θα είναι καθημερινές – εκτός Δευτέρας, Τρίτης και Τετάρτης- θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 με ώρα έναρξης 21.30.

Ο Νίκος Λαϊνόπουλος που πρωταγωνιστεί στο ΨΗΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ με τον σκηνοθέτη της παράστασης Αλέξανδρο Κοέν

Αλέξανδρος Κοέν « Ένα κλασικό έργο που δεν μας αφήνει ήρεμους»

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Αλέξανδρος Κοέν τόνισε ότι το Σάββατο ξεκινάει το τέταρτο ταξίδι του με την Ομάδα θεάτρου ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ και  είναι πολύ χαρούμενος γι αυτήν την νέα συνεργασία, την τέταρτη κατά σειρά και για το συγκεκριμένο έργο του Άρθρουρ Μίλλερ που ανεβάζουν. «Αυτό το έργο θέλω να το δει ο κόσμος, ανυπομονώ να έρθει το Σάββατο, είμαι χαρούμενος για την νέα συνεργασία μου με την Ομάδα που αν κοιτάξει κανείς το ρεπερτόριό της, τα έργα που ανεβάζει θα καταλάβει ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει εδώ πέρα και όχι επιπολαιότητες που απλά τέρπουν το κοινό, αλλά καλύπτει ένα ευρύ φάσμα από κλασικά έργα και υπέροχες κωμωδίες» Ο κ. Κοέν ευχαρίστησε όλα τα μέλη της Ομάδας και ειδικά τον Νίκο Λαϊνόπουλο με τον οποίο έχουν μια άριστη συνεργασία.

«Ο Άρθρουρ Μίλλερ που τόσο αγάπησε την αρχαία ελληνική γραμματεία, έχει μελετήσει πλήρως την τραγωδία, ανείζεται το μοτίβο της αρχαίας ελληνικής  τραγωδίας για να γράψει ένα καθαρά αστικό έργο που διαδραματίζεται στο σήμερα. Η εκκίνηση του είναι οι Σικελοί μετανάστες που έχουν έρθει στην φτωχογειτονιά του Μπρούκλιν και μάλλον καλά έχουν ενσωματωθεί. Αυτός, ο Έντι Καρμπόνε, η γυναίκα του και η ανιψιά του, μέχρι τη στιγμή που εμφανίζονται δύο ξαδέλφια της γυναίκας του,  καινούργιοι μετανάστες που δεν έχουν ακόμα αφομοιωθεί και αυτό είναι το σχόλιο που κάνει ο Άρθρουρ Μίλλερ, 65 χρόνια πίσω.

Πως οι παλιοί μετανάστες που έχουν ενταχθεί στο νέο περιβάλλον αντιμετωπίζουν σχεδόν ρατσιστικά τους ανθρώπους που ήρθαν τώρα. Κι αυτό είναι ένα σχόλιο και για σήμερα, πώς οι Έλληνες ξεχάσανε πόσους ανθρώπινους στείλανε στην ξενιτιά αμέσως μετά τον πόλεμο και έχουν τώρα υιοθετήσει μια παράξενη συμπεριφορά στους μετανάστες που ταλαιπωρούνται και έχουν εγκλωβιστεί σήμερα στη χώρα μας. Δεν έχουν μνήμη. Άρα και υπό αυτήν την έννοια είναι ένα κλασικό σπουδαίο έργο που μας θυμίζει, δεν μας αφήνει ήρεμους. Οπότε ο ερχομός αυτών των δύο νέων μεταναστών στο σπίτι φέρνει μια αναστάτωση που οφείλεται στην ερωτική επιθυμία μεταξύ δύο συγγενικών προσώπων.

Αυτή είναι αφορμή για να γράψει ο Άρθρουρ Μίλλερ, ένα έργο με φοβερή ροή, με καταιγιστικούς ρυθμούς και σασπένς σχεδον αστυνομικό και να ασχοληθεί πολύ με το θέμα του γραπτού και άγραφου νόμου. Αυτό που λέει και η Αντιγόνη «όλοι οι νόμοι είναι γραπτοί στα βιβλία». Όχι, δεν είναι όλοι οι νόμοι γραπτοί, υπάρχουν και οι άγραφοι νόμοι. Αυτό είναι το έργο μέσα από ένα οικογενειακό δράμα που αφορά τους πάντες».

Οι συντελεστές της παράστασης     

ΔΙΑΝΟΜΗ
(με σειρά εμφάνισης)

 

Αλφιέρι
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΖΑΓΚΛΗΣ

 

Λουίζα
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΣΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

 

Έντι Καρμπόνε
ΝΙΚΟΣ ΛΑΪΝΟΠΟΥΛΟΣ

 

Κάθρην
ΕΛΕΝΗ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

Μπέατρις
ΑΣΠΑΣΙΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

Μάρκο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ

 

Ροντόλφο
ΠΑΥΛΟΣ ΓΚΟΡΔΗΣ και ΑΚΗΣ ΛΑΓΚΑΔΙΝΟΣ

(σε διπλή διανομή)

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

απόδοση-σκηνοθεσία
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΕΝ

 

επιμέλεια σκηνικού χώρου
ΧΑΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

 

φωτισμοί
ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΕΖΑΣ

 

Προβολή – επεξεργασία ψηφιακού σκηνικού

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ

 

βοηθός σκηνοθέτη
ΦΑΝΗ ΖΑΓΚΛΗ

 

Επιμέλεια αφίσας – φωτογραφία – δημιουργικό προγράμματος

Δημήτρης Παπαϊωάννου

 

Κατασκευές

 Νίκος Σακκούλης

 

Επιμέλεια διαφημιστικού video

Αλέξης Ζαφειράκης

 

Μακιγιάζ

Ερατώ Αργυρίου

 

Κομμώσεις

Γιάννης Γαβριλόπουλος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος