FOLLOW US: facebook twitter

Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ»: Εκδρομή σε Σπέτσες και Πόρο

Ημερομηνία: 20-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”39699″ img_size=”full”][vc_column_text]Διήμερη εκδρομή πραγματοποίησαν στις Σπέτσες τα μέλη του Συλλόγου συνοδευόμενα από την πρόεδρό τους κ. Χαρά Ρόρρη. Αρχικά επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή Καλαμίου του 17ου αιώνα, που βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μ. κοντά στην Αρχαία Επίδαυρο.

Είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Εκεί φυλάσσεται και η ιερή εικόνα της Παναγίας Το Ρόδο Το Αμάραντο στην οποία ο Χριστός εμφανίζεται να βγαίνει μέσα από το ρόδο με λευκό χιτώνα. Τα μέλη έτυχαν υποδειγματικής ξενάγησης και φιλοξενίας από τις μοναχές.

Το βράδυ του Σαββάτου 09-09-2017 στο λιμάνι των Σπετσών έγινε αναπαράσταση της πυρπόλησης της τούρκικης αρμάδας. Επειδή το γεγονός είχε γίνει στις 08-09-1822, ανήμερα του Γεννέσιου της Θεοτόκου, είναι αφιερωμένο ένα εκκλησάκι κοντά στο λιμάνι που λέγεται η Παναγία η Αρμάτα.

Η ρίψη των βεγγαλικών σε σχηματισμούς συνδυασμένους με μουσική υπόκρουση, πρόσφεραν ένα μοναδικό θέαμα. Επίσης, επισκέφτηκαν το Μουσείο της Μπουμπουλίνας. Τη δεύτερη μέρα πήγαν στον πανέμορφο Πόρο και θαύμασαν το ιστορικό ρολόι-πύργος του νησιού. Περιηγήθηκαν στα γραφικά σοκάκια και συνέφαγαν σε παραθαλάσσια ταβέρνα. Πήραν το δρόμο του γυρισμού γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις και εμπειρίες.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot