FOLLOW US: facebook twitter

Πλημμυρίζουν τα χωράφια και τα λιοστάσια στη Φασκομηλιά Ν. Φιγαλείας

Ημερομηνία: 20-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Πρόβλημα με αγροτικό δρόμο και βουλωμένα φρεάτια στη Φασκομηλιά Ν. Φιγαλείας

Μεγάλες ποσότητες νερού, κλαδιά και χορτάρια αλλά και βουλωμένα φρεάτια, δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα βατότητας σε κεντρικό αγροτικό δρόμο στον οικισμό Αγ. Κυριακής Φασκομηλιάς, ενώ κάθε φορά που βρέχει λόγω της κοιλότητας του εδάφους και επειδή τα φρεάτια απορροής υδάτων είναι βουλωμένα πλημμυρίζουν τα παρακείμενα οικόπεδα.

Πέρα από αυτό οι κάτοικοι της περιοχής φοβούνται ότι θα καταρρεύσει ο αγροτικός δρόμος και ζητούν την παρέμβαση του δήμου Φιγαλείας- Ζαχάρως για την αποκατάστασή του.

Όπως τόνισε μιλώντας στην Πρωινή η κάτοικος της Φασκομηλιάς και ιδιοκτήτρια παρακείμενου ελαιώνα Νικολέτα Βλάμη ” Έχουμε βάλει λεφτά από τη τσέπη μας για να καθαρίσουμε ένα δρόμο που την ευθύνη έχει ο δήμος. Το έχουμε αναφέρει πολλές φορές στο δήμο και αυτός αδιαφορεί.

Ο δρόμος παρουσίασε πρόβλημα και δεν ενδιαφέρθηκε κανείς παρά τις οχλήσεις μας να έρθει να δει. Τα φρεάτια βουλωμένα εδώ και χρόνια, πλημμυρίζουν τα κτήματά μας, μηχάνημα έχουμε να δούμε χρόνια και δε μιλάει κανείς.

Στη δική μας περίπτωση έχουμε ένα λιοστάσι που το φυτέψαμε ξανά μετά τις μεγάλες φωτιές του 2007 και κάθε που βρέχει πλημμυρίζει και δεν μπορούμε να μαζέψουμε τις ελιές μας. Εγώ δηλώνω ότι αν ο δήμαρχος δεν κάνει κάτι να αποκαταστήσει το πρόβλημα, θα κάνω καταγγελία στον εισαγγελέα, δεν έχουμε άλλη εναλλακτική».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος