FOLLOW US: facebook twitter

Πολιτική ομιλία Ν. Καραθανασόπουλου τη Δευτέρα στο Θέατρο «Απόλλων»

Ημερομηνία: 17-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

kke-tefanis-stergiou

Πρόταση διεξόδου από το ΚΚΕ

Εκδήλωση με αφορμή τα 98 χρόνια ζωής και δράσης του κόμματος

Με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 98 χρόνια ζωής και δράσης του κόμματος, η Ν.Ε. του ΚΚΕ Ηλείας, διοργανώνει εκδήλωση, τη Δευτέρα στις 7.30 το απόγευμα στο θέατρο «Απόλλων».

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει πολιτική ομιλία από το Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, απαγγελία ποιήματος και μουσικό αφιέρωμα. «Το ΚΚΕ βαδίζει προς τη συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, αγώνων και θυσιών, παραμένοντας ταυτόχρονα «το πιο νέο» κόμμα. Και αυτό γιατί πρεσβεύει το νέο, το αναγκαίο, το μοναδικά προοδευτικό μέλλον για την ανθρωπότητα: Την απαλλαγή της εργατικής τάξης από την εκμετάλλευση, τη θεμελίωση των νέων κοινωνικών σχέσεων, της κοινωνικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής» επισήμανε με χθεσινή συνέντευξη τύπου, ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ στην Ηλεία Γιάννης Τεφάνης και πρόσθεσε ότι το πρώτο εγχείρημα της οικοδόμησης του σοσιαλισμού-κομμουνισμού, κατά τον 20ό αιώνα, επιβεβαιώνει την αναγκαιότητά του. «Σήμερα, το ΚΚΕ έχει συλλογικά επεξεργασμένα θεωρητικά, ιστορικά και προγραμματικά θεμέλια, ικανά να δώσουν τη μεθοδολογία και την κατεύθυνση έρευνας και σχετικά νέων φαινομένων ή άλλων πτυχών της Ιστορίας του, καθώς και του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος. Εδώ βρίσκεται η πηγή εξασφάλισης της συνέχειάς του, αλλά και της φρεσκάδας, της νεανικότητάς του. Η ελπίδα δε βρίσκεται ούτε στη σημερινή ούτε σε καμία άλλη κυβέρνηση που υπόσχεται ανακούφιση για το λαό μέσα από τη διαχείριση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και τη συμμετοχή της χώρας στις λυκοσυμμαχίες του κεφαλαίου, τύπου

ΕΕ-ΝΑΤΟ. Η ελπίδα βρίσκεται σ’ ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ, για την αναγέννηση του εργατικού κινήματος, την οικοδόμηση μιας ισχυρής κοινωνικής συμμαχίας ενάντια στο συμβιβασμό και τις μειωμένες απαιτήσεις.  Για να οργανωθεί η πάλη ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα διαρκείας. Σας καλούμε να συναντηθούμε, να παλέψουμε μαζί στο κίνημα, να συζητήσουμε για την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, τις Θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής για το 20ό Συνέδριο του Κόμματος. Είναι η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζούμε.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος