FOLLOW US: facebook twitter

Πολιτικά και ανάγωγα: Οι σαλτιμπάγκοι

Ημερομηνία: 05-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”44548″ img_size=”full”][vc_column_text]Μια φορά κι έναν καιρό το «scripta manent» ηχούσε σαν απειλή, που οι περισσότεροι την υπολόγιζαν στα σοβαρά. Τώρα σβήνει κι αυτό άηχο και άσημο, περίπου όπως οι αναμνήσεις όσων μεσόκοπων προσπαθούν μάταια να δείξουν σε παιδιά με κινητό και λάπτοπ τι ήταν το «φυσικό» άλλων καιρών, όχι παμπάλαιων.

Φαίνεται μάλιστα ότι με τα χρόνια διαμορφώθηκε ένας παράδοξος κανόνας στα μαθηματικά της πολιτικής: Οσο πιο πολλά τεκμήρια βρίσκεις στο απύθμενο διαδικτυακό αρχείο για να αποκαλύψεις τον πολιτικό ανεμοδουρισμό ενός δημόσιου προσώπου και να παραδώσεις στη χλεύη τις ανακολουθίες του, τόσο μικρότερο πολιτικό αποτέλεσμα προκύπτει. Έβριζε αυτούς που δοξάζει τώρα; Τους στόλιζε σαν εθνικούς μειοδότες ή εμπόρους του έθνους; Και; Ούτε το αυτί του αποκαλυπτόμενου ιδρώνει ούτε οι νυν φίλοι του συγκινούνται ιδιαίτερα, ξανακούγοντας σε βίντεο τι τους έσουρνε τρία-τέσσερα χρόνια πριν. Η συγκίνησή τους μάλιστα μικραίνει όσο ευκολότερα εντοπίζονται τα πειστήρια του τυχοδιωκτισμού του υβριστή τους και όσο γλαφυρότερα είναι.

Κάποιοι «φανατικοί σοσιαλιστές» λόγω χάρη οι οποίοι εθεάθησαν και φωτογραφήθηκαν να παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσήλωση την ομιλία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δεν δείχνει να στεναχωριούνται ή να νιώθουν ότι οφείλουν να βρουν δυο τρεις απολογητικές φράσεις για την εκεί παρουσία τους. Καθύβριζαν την Ν.Δ; Ε και! Λέξεις «πυρήνες» πουλούσαν τότε, τις ίδιες πουλούν και τώρα με μια μικρή αλλαγή στα ονόματα των στόχων τους. Ακούστηκαν μάλιστα να εγκαλούν «πρώην συντρόφους» που δεν τίμησαν με την παρουσία τους τον πρόεδρο. Τόση αναιδεια. Σημεία των καιρών…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot