FOLLOW US: facebook twitter

Ήλθον και απήλθον αλλά ουδέν είδον!

Ημερομηνία: 05-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Καταρχήν οφείλω να ξεκινήσω το σημερινό μου σχόλιο, επισημαίνοντας κάτι πραγματικά πρωτοφανές για τα πολιτικο-δημοσιογραφικά ειωθότα της χώρας: Δεν θυμάμαι ποτέ ξανά στο παρελθόν να επισκέπτεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δυνητικά επόμενος πρωθυπουργός ένα νομό και το γεγονός να μην περνά ούτε στα ψιλά του αθηναϊκού τύπου και των μεγαλύτερων ενημερωτικών ιστοσελίδων. Σα να μην έγινε ποτέ αυτή η επίσκεψη για τα μεγάλα Μ.Μ.Ε. τα οποία ήδη από την Παρασκευή έγιναν μονοθεματικά, ασχολούμενα σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα με το συλλαλητήριο του Συντάγματος.

Πίσω στον όχι και τόσο μεγαλειώδη μικρόκοσμό μας, τα πρωτοφανή συνεχίστηκαν καθότι ποτέ στο παρελθόν δεν θυμάμαι ανάλογες επισκέψεις να περιορίστηκαν σε πόζες με τους πολιτευτές και τους πολιτευτάδες του τόπου, οι οποίοι δίχως αιδώ διαγκωνίζονταν για το ποιος θα πάρει περισσότερες φορές θέση δίπλα στο ΠΡΟΕΔΡΟ Πάντοτε γίνονταν αυτά αλλά ποτέ δεν αποτελούσαν μέρος του κυρίως πιάτου. Αυτό, αγαπητές κυρίες και κύριοι, ήταν παραδοσιακά το επιδόρπιο.

Κατά τα άλλα, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον ότι στην μακροσκελέστατη ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν βρήκε τίποτε ουσιαστικό να πει για τον έρμο τούτο τόπο. Διότι πέρα από τα γνωστά τετριμμένα ότι θα βάλει ξανά μπροστά την Ελλάδα –άραγε να την οδηγήσει πού;– η μόνη άξια δημοσιογραφικής αναφοράς αποστροφή του προέδρου ήταν η μετέωρη διαβεβαίωσή του, πως σαν έρθει η βασιλεία του θα μας βγάλει κι εμάς από τον απομονωτισμό μας. Έτσι, μόνο έκπληξη δεν απετέλεσε ότι δεν βρήκε ούτε μία λέξη αυτοκριτικής για το κόμμα του, το οποίο ήταν μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων που επέτρεψαν ή και ενίοτε επέβαλλαν αυτόν τον ίδιο απομονωτισμό από τον οποίο σήμερα υπόσχεται να μας λυτρώσει.

Εν ολίγοις, θα μπορούσα να συνοψίσω την επίσκεψη Μητσοτάκη σε μία μόνο φράση, την οποία παραλλάσω για λόγους νοηματικής απόδοσης, ήτοι, ήλθον και απήλθον αλλά ουδέν είδον! Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την επομένη της επίσκεψης, την συζήτηση στα στέκια και τους καφενέδες της πόλης μονοπωλούσε η αναπάντεχη εμφάνιση «πολιτικών παραγόντων» του νομού στο συνεδριακό, οι οποίοι μέχρι πρότινος λάμπρυναν με την πολιτική τους δράση άλλους πολιτικούς χώρους. Για λίγες ώρες είχε πάρει φωτιά το facebook με τις φωτογραφίες ένδοξων σοσιαλιστών τους οποίους ο φακός συνέλαβε επ’ αυτοφώρω να παρακολουθούν με προσήλωση που μέχρι και τα γαλάζια στελέχη θα ζήλευαν. Κατά συνέπεια, το νόημα της επίσκεψης, ποιο ήταν ακριβώς; Να εμψυχώσουμε τον αρχηγό; Όχι γιατί άμα χρήζει εμψύχωσης, μάλλον διάλεξε λάθος νομό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος