FOLLOW US: facebook twitter

Ποιοτικό το 5ο Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού

Ημερομηνία: 21-06-2017 | Συντάκτης:
lusistrati

Με 11 εκδηλώσεις-Πρεμιέρα με Λυσιστράτη στις 15/7

Στο χώρο του ανοιχτού θεάτρου Καβασίλων πραγματοποιήθηκε χθες η παρουσίαση του προγράμματος του 5ου Φεστιβάλ Καβασίλων του δήμου Πηνειού. Ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός και ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Δημήτρης Βασιλόπουλος παρουσίασαν τις 11 εκδηλώσεις που περιλαμβάνει η φετινή διοργάνωση στο συγκεκριμένο χώρο.

Ο κ. Καστρινός τόνισε πως ο κόσμος τα προηγούμενα χρόνια έδειξε την αγάπη του και εξέφρασε την ελπίδα πως παρά τις δυσμενείς συγκυρίες το φεστιβάλ θα συνεχίσει την πορεία του. Ευχαρίστησε τον κ. Βασιλόπουλο, αλλά και τον πρόεδρο της ΤΚ Καβασίλων κ. Βάκη. «Εκτίμησή μας είναι πως και φέτος θα πάμε καλά. Βέβαια στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό μας, ως προς την ανάδειξη του πολιτισμού» είπε ο κ. δήμαρχος Πηνειού.

Ο κ. Καστρινός σχολίασε σε σχετική ερώτηση για το θέμα των ακυρώσεων της τελευταίας στιγμής πως είναι ένα δύσκολο θέμα που αυτή την εποχή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Οι παραστάσεις που παρουσιάζονται στο ανοιχτό θέατρο Καβασίλων γίνονται μόνο με παραχώρηση του χώρου και χωρίς άλλη επιβάρυνση του δήμου. Ξεκαθάρισε πως το θέμα είναι να υπάρχει πολιτιστικό όφελος στην περιοχή χωρίς άλλο όφελος ή ζημία. «Δεν μπαίνουμε σε λογική χρημάτων. Προσπαθούμε στο μέγιστο δυνατό να μένουν οι περισσότεροι ικανοποιημένοι». Παράλληλα στάθηκε αρνητικός στο θέμα της τέλεσης ενός φεστιβάλ σε όλη την Ηλεία, κρίνοντας ανέφικτή μιας τέτοια προοπτική, καθώς κάθε περιοχή εξετάζει τοπικά τα οφέλη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του δήμου Δημήτρης Βασιλόπουλος τόνισε πως «… φέτος φιλοδοξούμε να έχουμε τη συμμετοχή όλων των Ηλείων, των κατοίκων του κάμπου και της ευρύτερης περιοχής, γιατί φροντίζουμε κάθε χρόνο για την ποιοτική διασκέδασή τους και δεχόμαστε την πολύ ποιοτική κριτική τους» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Δημήτρης Βασιλόπουλος, που επισήμανε πως ίσως υπάρξουν εμβόλιμες εκπλήξεις στο πρόγραμμα.  Ο κ. Βασιλόπουλος σχολιάζοντας το θέμα της συνεργασίας των φεστιβάλ όταν πρωτοξεκίνησε το φεστιβάλ Καβασίλων έγινε πρόσκληση για τον καλύτερο προγραμματισμό με τα άλλα φεστιβάλ του νομού, χωρίς ανταπόκριση. Ωστόσο τόνισε πως υπάρχουν καλές σχέσεις με τους διοργανωτές στην Ολυμπία και την Ήλιδα.

Το πρόγραμμα:

15 Ιουλίου: «Λυσιστράτη» με τους Γιάννη Μπέζο, Πέτρο Φιλιππίδη, Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Ναταλία Τσαλίκη.

16 Ιουλίου: «Circus Dayz» – 12 Γάλλοι και 4 Έλληνες καλλιτέχνες παρουσιάζουν την ιστορία του Αλφειού και της Αρέθουσας. (ελεύθερη είσοδος)

21 Ιουλίου: «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων»  (Παιδική παράσταση

22 Ιουλίου: «Το πρώτο μας πάρτυ» μουσική παράσταση σε σκηνοθεσία Μάκη Δελαπόρτα, ένα πάρτυ αναμνήσεων με το Δάκη, την Μπέσυ Αργυράκη, τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς, τον Γιώργο Πολυχρονιάδη, τον Λάκη Τζορντανέλι, τον Δημήτρη κοργιαλά και την Εβελίνα Νικόλιζα.

29 Ιουλίου: «Σέρλοκ Χολμς» (Παιδική παράσταση)

1 Αυγούστου: «Για όνομα» σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη με τους Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Βίκυ Σταυροπούλου, Φάνη Μουρατίδη, Μαρία Κωνσταντάκη και Αντώνη Λουδάρο.

2 Αυγούστου: «Μπαμπά μην ξανά πεθάνεις Παρασκευή» των Ρήγα – Αποστόλου με τους Μπέσυ Μάφλα, Δημήτρη Μαυρόπουλο, Σοφία Μουτίδου, Άννα Παναγιωτοπούλου, Αλέξανδρο Ρήγα, Παύλο Χαϊκάλη, Παρθένα Χοροζίδου κ.α.

4 Αυγούστου: «Αλέξης Ζορμπάς» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, με τους Γρηγόρη Βαλτινό, Νίκο Βερλέκη, Στέλλα Γκίκα, Ναταλία Δραγούμη, Ταμίλα Κουλίεβα, Μέμο Μπεγνή, Τάκη Παπαματθαίου κ.α.

11 Αυγούστου: «Ο Θησέας και ο Μινόταυρος» παράσταση Καραγκιόζη

17 Αυγούστου: «Χάνσελ και Γκρέτελ» σε σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα (Παιδική παράσταση)

26 Αυγούστου: «Ομερτά: Η σιωπή των ανδρών» σε σκηνοθεσία Κώστα Σπυρόπουλου, με τον ίδιο και τους Πέτρο Λαγούτη, Γιώργο Γαλίτη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος