FOLLOW US: facebook twitter

Η Ολυμπία γιορτάζει: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα

Ημερομηνία: 21-06-2017 | Συντάκτης:

Την Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα θα τιμήσει ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας την Παρασκευή 23 Ιουνίου με τη διοργάνωση του 2ου Βικέλειου Δρόμου και αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Δεββές και Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, παρουσίασαν το πλαίσιο του φετινού εορτασμού.

«Επειδή λοιπόν δεν αρκεί να λέμε συνεχώς ότι είμαστε η Γενέτειρα του Ολυμπισμού αλλά θα πρέπει διαρκώς να το αποδεικνύουμε προσκαλούμε τους Νέους του Νομού κάθε ηλικίας στις εκδηλώσεις μας, που η κύρια δράση τους είναι αγώνες δρόμου διαφόρων κατηγοριών» σχολίασε ο κ. Δεββές. Παρών στις εκδηλώσεις θα είναι ο Πρέσβης της Κορέας, της χώρας που θα παραλάβει τον Οκτώβριο την Ολυμπιακή φλόγα για τους ΧΧΙΙΙ Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ θα παραβρεθεί και αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Ο κ. Χρυσανθακόπουλος παρουσίασε το πρόγραμμα και επισήμανε πως όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα για τη μέρα αυτή και μετάλλια. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, ενώ θα τιμηθεί ο πρόεδρός της κ. Πατούλης. Ευχαρίστησε για την συμβολή τους τον Επιστημονικό Σύλλογο Γυμναστών Ηλείας, τον Εμπορικό Συλλογο Αρχ. Ολυμπίας, τον Ολυμπιονίκη Αρχ. Ολυμπίας, την ΑΟΛΜΠ, τις σχολές χορού της Δήμητρας Μπέρτσου (Κρέστενα) και Πέγκυ Παπανδρεοπούλου (Πελόπιο) που θα δώσουν άλλη νότα στις εκκινήσεις και τερματισμούς των αγώνων. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρο στον προαύλιο χώρο του παλιού δημαρχείου. Στις 7 μ.μ. θα γίνει η έναρξη των εγγραφών συμμετεχόντων στον 2ο Βικέλιο Δρόμο και στις 7.45 η εκκίνηση του αγώνα για την 1η Κατηγορία – 1km – Παιδιά Δημοτικών. Θα ακολουθήσουν η 2η Κατηγορία – 2 km – Παιδιά Γυμνασίων/Λυκείων και η 3η Κατηγορία – 4km – Ανδρών/ Γυναικών

Στις 8,30 θα ξεκινήσει η Τελετή Έναρξης των εκδηλώσεων με τον Ολυμπιακό Ύμνο από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Πλατάνου. Θα γίνει είσοδος των σημαιών των χωρών που έχουν τελέσει Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, η έπαρση σημαιών, το καλωσόρισμα  Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Ευθυμίου Κοτζά, ο χαιρετισμός Πρέσβη της Κορέας  Mr. Young-jip Ahn και των επισήμων, ενώ ομιλία για την Ολυμπιακή Ημέρα, θα κάνει ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κώστας Γεωργιάδης. Θα ακολουθήσει δρώμενο από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μακρισίων και η απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων.

Στις 9,15 θα ξεκινήσει το Olympic Day Party στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής ημέρας Μουσικής από τα μαθητικά μουσικά συγκροτήματα Harmic και Ρεπόρτο. Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί  έκθεση μαθητών Δημοτικών Σχολείων Νομού Ηλείας σχετική με το νόημα της ημέρας με ευθύνη της κυρίας Ηλιοπούλου. Οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στον Πρώτο Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δημήτριο Βικέλα, ο οποίος συνέβαλλε καθοριστικά στην επιτυχημένη αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και στην μετέπειτα παγίωση του θεσμού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος