FOLLOW US: facebook twitter

Πληρώνονται τα οικογενειακά επιδόματα – Βρέθηκαν τα κονδύλια από τον ΟΓΑ

Ημερομηνία: 17-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

epidoma-anergias

Ειδικότερα το διάστημα από 19 ως και 22 Δεκεμβρίου προγραμματίζει ο ΟΓΑ να καταβάλει το οικογενειακό επίδομα (ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών), καθώς το σχετικό κονδύλι έχει εξασφαλιστεί, σύμφωνα με τους αρμόδιους του οργανισμού. Η πληρωμή δεν θα αφορά μόνο την τέταρτη δόση για το 2016, αλλά και εκκρεμότητες δικαιούχων που δεν έχουν πληρωθεί.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε η κ. Αχτσιόγλου, εγκρίθηκε η δαπάνη ύψους εκατόν εβδομήντα πέντε εκατομμυρίων (175.000.000,00) ευρώ σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έτους 2016, καθώς και την έκδοση χρηματικού εντάλματος πληρωμής στον ΟΓΑ προκειμένου να επιχορηγηθεί ο Οργανισμός για την καταβολή οικογενειακών επιδομάτων Δ΄ τρίμηνο 2016 (επίδομα τέκνων και πολυτεκνικά επιδόματα) καθώς και για την πληρωμή εκκρεμών αιτήσεων. Ειδικότερα, εκτιμάται ότι θα φτάσουν τους 770.000 οι δικαιούχοι, ενώ η δαπάνη για την καταβολή της τελευταίας δόσης υπολογίζεται να προσεγγίσει τα 185 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα των δικαιούχων και τον αριθμό των τέκνων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος