FOLLOW US: facebook twitter

Πιο ελκυστικό το λιμάνι της Κυλλήνης: Δηλώσεις δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης για τα έργα που εκτελούνται

Ημερομηνία: 19-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Έργα που αναβαθμίζουν την εικόνα του λιμανιού, εκτελούνται στην Κυλλήνη. Από τη μια οι εργασίες για την εφαρμογή του ELEMED και από την άλλη οι αναπλάσεις κυρίως στο χώρο λιμένα, δίνουν μια άλλη αίσθηση στον επισκέπτη.

Ασφαλτοστρώσεις, αλλαγή φωτισμού με Led, διαμορφώσεις με γκαζόν, νέο συντριβάνι είναι μόνο μερικά από τα έργα που γίνονται όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης και πρόεδρος του ΔΛΤ Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ. «Ξεκίνησαν τα τελικά έργα για το elemed και σε 25 ημέρες θα είμαστε έτοιμοι να έχουν τοποθετηθεί όλα τα μηχανήματα που χρειάζονται για το έργο ηλεκτροδότησης των πλοίων, αυτό που είχαμε παρουσιάσει ως πρωτοποριακό στην Κυλλήνη. Εξαρτάται από τις εταιρίες πότε θα γίνει η πρώτη πιλοτική εφαρμογή. Το πλοίο της Levante Ferries ήδη ετοιμάστηκε, η ΔΕΗ κάνει αλλαγή στην τάση του ρεύματος για να καλύψει τις ανάγκες και η ανάδοχος εταιρίες προχωρά στην τοποθέτηση του εξοπλισμού στο δεύτερο προβλήτα» είπε ο κ. Μοράντ για το ELEMED.

«Γίνονται έργα καθαρισμού και άλλα, στο λιμάνι, αλλά και στην Κυλλήνη. Κάνουμε και εκεί παρεμβάσεις, ώστε όταν ξεκινήσει η τουριστική περίοδος να είμαστε έτοιμοι. Η παραλία θα καθαριστεί στις αρχές του άλλου μήνα. Να μπούμε σιγά – σιγά σε καλοκαιρινούς ρυθμούς, όπου γενικά αλλάζει η Κυλλήνη και η εικόνα του λιμανιού και γενικά η εικόνα του δήμου» συμπλήρωσε ο κ. Μοράντ.

Στην Αθήνα σήμερα για τα σχολεία και το Κουνουπέλι

Ταξίδι αστραπή στην Αθήνα πραγματοποιεί σήμερα ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Ναμπίλ Μοράντ, με συναντήσεις στην ΚΤΥΠ ΑΕ και στην ΕΤΑΔ.

Στο πρώτο ραντεβού στις 4 το απόγευμα στην ΕΤΑΔ, ο δήμαρχος θα συναντηθεί με τον κ. Τερζάκη για το θέμα της παραχώρησης του Κουνουπελίου. «Ζητάμε να βγει τουλάχιστον μια καντίνα εκεί για να αναβαθμίσουμε την παραλία και όποιος πάει εκεί να βρει κάτι και το βράδυ να πάει τη βόλτα του και να απολαύσει κάτι. Είναι θετική η απάντηση του κ. Τερζάκη αλλά θα πάμε να κλείσουμε το θέμα. Θα είναι εκεί και ο κ. Μπαλαούρας που θα πιέσει και αυτός από την πλευρά του να κλείσει αυτή η υπόθεση» σχολίασε ο κ. Μοράντ. Όμως στην ΕΤΑΔ, θα τεθεί και το θέμα της παραχώρησης των παλιών λουτρών της Κυλλήνης, μαζί με το θεατράκι. «Πιστεύω πως θα έχουμε απάντηση και για αυτό το θέμα είπε ο δήμαρχος.

Στις 5 το δεύτερο ραντεβού αφορά το θέμα του δημοτικού σχολείου Ν. Μανωλάδας αλλά και το λύκειο Λεχαινών. Για αυτό θα συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚΤΥΠ ΑΕ, για να προχωρήσει το θέμα της Ν. Μανωλάδας πρωτίστως που θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Χαρίτση. «Είναι εφικτή η ένταξη της μελέτης σε χρηματοδότηση. Άλλαξε ο προϋπολογισμός και θα δούμε τι χρήματα θα δοθούν. Πρέπει να ενταχθεί στο πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων» σχολίασε ο κ. Μοράντ. Τον δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης θα συνοδέψουν οι αντιδήμαρχοι Μίγκος και Χαμουζάς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος