FOLLOW US: facebook twitter

Αναβάθμιση Αθλητικών Εγκαταστάσεων Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 19-04-2018 | Συντάκτης:

Η υποβολή δύο σημαντικών μελετών ,  από τον  Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, συνολικού ύψους 125.000 ευρώ  που αφορούν  τον  εκσυγχρονισμό και την βελτίωση  των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης  αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών  κ Νίκος Μαρούντας και  ο πρόεδρος της Τ.Κ Ολυμπίας κ Χάρης Σπηλιόπουλος  με τους συνεργάτες  του Υφυπουργού Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Γιώργου Βασιλειάδη, κκ Μπουτίνο και Καλούδη.

Συγκεκριμένα ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Αρχαίας Ολυμπίας και ειδικότερα των νέων αλλά και των αθλούμενων πολιτών  υλοποιείται αφού μετά τις συντονισμένες προσπάθειες της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου , σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα χρηματοδοτήσει την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του αθλητικού κέντρου της πόλης καθώς και αυτών του Δημοτικού σχολείου.

Οι δύο μελέτες που κατατέθηκαν στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προβλέπουν  για το αθλητικό κέντρο   την  βελτίωση του  γηπέδου ποδοσφαίρου 5χ5, του γηπέδου καλαθοσφαίρισης και αντισφαίρισης, την κατασκευή κερκίδων  καθώς και την βελτίωση των υπόλοιπων χώρων και της περίφραξης. Για το Δημοτικό Σχολείο η μελέτη που κατατέθηκε  προβλέπει την βελτίωση των γηπέδων ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης καθώς και την κατασκευή στίβου με βαλβίδα για ρίψεις όπως επίσης και την κατασκευή σκάμματος για άλματα.

Αυτό που τονίστηκε  κατά την διάρκεια της συνάντησης ήταν η  σημασία που δίνει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας στην ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού με μια σειρά παρεμβάσεων που έχουν ήδη γίνει καθώς κι άλλων έργων που προγραμματίζονται να γίνουν στο επόμενο χρονικό διάστημα, επισημαίνοντας τη σημασία που έχει και η βοήθεια της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την ολοκλήρωση ορισμένων εξ’ αυτών Οι συγκεκριμένες μελέτες αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή προς την γενική Γραμματεία Αθλητισμού κατά την διάρκεια του Πρόσφατου Αναπτυξιακού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε την Πάτρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος