FOLLOW US: facebook twitter

«Παρενέργειες» στη γενέθλια πόλη: Παρουσίαση του βιβλίου της Αμαλιαδίτισσας Μαίρης Παπαγεωργίου και Αγγελικής Αλβανού

Ημερομηνία: 10-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Η Αμαλιαδίτισσα Μαίρη Παπαγεωργίου παρουσίασε την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου το βιβλίο της με τον τίτλο “Παρενέργειες” το οποίο έχει γράψει μαζί με την Αγγελική Αλβανού στην Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας.

Εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, μέλη και συνεργάτες της Βιβλιοθήκης, συγγενείς και φίλοι της νεαρής συγγραφέως τίμησαν με την παρουσία τους την επιλογή της που ήταν , το βιβλίο της να παρουσιαστεί στην γενέθλια πόλη της και στην Βιβλιοθήκη όπου έχει τις αναμνήσεις της από τα πρώτα παιδικά και εφηβικά της αναγνώσματα.

Για το βιβλίο μίλησαν ο συγγραφέας και εκδότης της ΔΥΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ κ. Γιώργος Μωύσογλου, η κοινωνιολόγος κ. Νίκη Μαραθιά, η Μαίρη Παπαγεωργίου, ενώ μήνυμα έστειλε η Αγγελική Αλβανού που υποχρεώσεις δεν της επέτρεψαν να παραβρεθεί στην παρουσίαση .

Η Μαίρη Παπαγεωργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμαλιάδα. Ξεκίνησε να γράφει σε ηλικία μόλις 12 ετών, ένα παιδικό παραμύθι, που μάλιστα έφτασε στα χέρια της συγγραφέως, ποιήτριας και καλλιτέχνιδας Γιοβάννα ( Γιοβάννα Φάσσου Καλπαξή) επίσης Αμαλιαδίτισσας, της οποίας η ανταπόκριση ήταν θετική και ενθαρρυντική για τη Μαίρη.

Είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πειραιά στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και με το όνειρο της ακαδημαϊκής καριέρας απέκτησε το μεταπτυχιακό της από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Πλέον ζει στην Αγγλία, καθώς φοιτά για την απόκτηση του διδακτορικού της διπλώματος, ενώ παράλληλα γράφει και ποίηση.

Η Αγγελική Αλβανού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο Διεθνές Στρατηγικό Μάρκετινγκ, τώρα ζει και εργάζεται στο Εδιμβούργο. Έχει πολλά ενδιαφέροντα ενώ παράλληλα συνεχίζει τις σπουδές της έχοντας ως στόχο την απόκτηση ενός δεύτερου πτυχίου πάνω στις Φυσικές Επιστήμες αυτή τη φορά.

Η γνωριμία των δυο κυριών μετρά ήδη μια δεκαετία και η έμπνευση για το βιβλίο τους “Παρενέργειες” αποτέλεσε το επισφράγισμα μιας καρμικής φιλίας ανάμεσα σε δυο διαφορετικούς κατ΄άλλα χαρακτήρες όπως είπαν.

Το βιβλίο κατατάσσεται στην κατηγορία των ψυχολογικών θρίλερ και παρακολουθούμε την πρωταγωνίστριά του την Άλις στην προσπάθειά της να διελευκάνει μια ιατρική συνομωσία αλλά και να σώσει την ζωή της.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος