FOLLOW US: facebook twitter

Παρεμβάσεις σε πεζοδρόμια και δρόμους στη «γειτονιά» του Αγίου Αθανασίου

Ημερομηνία: 15-06-2017 | Συντάκτης:

Σύντομα «δίπατα» λεωφορεία με τουρίστες στον Πύργο δήλωσε ο Γ. Λιατσής

Μικρές ή και μεγαλύτερες παρεμβάσεις στους δρόμους και τα πεζοδρόμια, γύρω από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, πραγματοποιεί ο Δήμος Πύργου ύστερα και από αίτημα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού.

Στόχος της δημοτικής αρχής, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής είναι η ανάδειξη του Αγίου Αθανασίου που είναι πιστοποιημένο μνημείου του Ερνέστο Τσίλερ ώστε συνδυαστικά με το Αρχαιολογικό Μουσείο να αποτελέσουν πόλο έλξης τουριστών. «Ο Άγιος Αθανάσιος έχει καλύψει τις ανάγκες των χριστιανών της πόλης μας από τότε που ο Άγιος Νικόλαος μπήκε σε διαδικασία επισκευής.

Η γύρω περιοχή ήταν σε αθλία κατάσταση. Στο πρόγραμμα μας μπήκε λοιπόν το αίτημα των Επιτρόπων του Σεβασμιότατου και των Ιερέων του Ναού, ότι εδώ πρέπει να κάνουμε κάποιες παρεμβάσεις, στο οδόστρωμα και τα πεζοδρόμια και γενικά αυτό το κομμάτι και λειτουργικά και αισθητικά να είναι σωστό γιατί είναι δίπλα στο μουσείο που αποτελεί για μας το μοχλό ανάπτυξης της πόλης μας μέσω της επίσκεψης των τουριστών που έχουμε προγραμματίσει.

Μέσα στο πλαίσιο της οικονομικής στενότητας και για τους δήμους και για όλο τον κόσμο, δε θα μείνει κανένας δρόμος του Πύργου που να έχει πρόβλημα. Όπου χρειάζεται ριζική αναμόρφωση θα γίνεται και ότι άλλο επισήμανε το εκκλησιαστικό συμβούλιο ότι είναι ανάγκη για το ναό θα το κάνουμε. Ο Άγιος Αθανάσιος άλλωστε είναι απόλυτα πιστοποιημένο έργο του Τσίλερ και αυτό έχει ιδιαίτερη αξία».

Εκ μέρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου ο κ. Μπράμος, ευχαρίστησε το δήμαρχο τονίζοντας ότι οι προσπάθειες πολλών ετών τελικά ευοδώθηκαν και το κομμάτι της οδού Βιλαέτη μπροστά από τα σκαλοπάτια του Ναού ασφαλτοστρώθηκε. «Είμαστε δίπλα από το Μουσείο, ο Ναός είναι διατηρητέο μνημείο νεοτέρων χρόνων και πρέπει να συνδυαστεί το μουσείο και ο ναός σαν χώρος προσέλκυσης τουριστών και πολιτιστικής αναπτύξεως».

Τέλος, ο μηχανικός του δήμου κ. Λάμπης Δημητρακόπουλος επισήμανε ότι έχει ξεκινήσει μια τεράστια προσπάθεια σε όλο τον Πύργο με συνεργεία του δήμου και σκοπός τους είναι να μην μείνει ούτε ένα σημείο που να μην υλοποιηθεί παρέμβαση. «Είτε με σκυρόδεμα είτε με ασφαλτομιγμα η πολη του Πύργου θα αλλάξει, παρακαλούμε το κόσμο να μας υποδείξει τα σημεία που χρειάζονται επεμβάσεις γιατί η προσπάθεια και ο σκοπός είναι κοινός».

Προετοιμασία για την έλευση τουριστών

Εξάλλου, ο κ. Λιατσής επισήμανε ότι η πόλη προετοιμάζεται για την έλευση πολλών τουριστών από το Κατάκολο, τονίζοντας ότι σήμερα- αύριο, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα πάρει απόφαση που θα εγκρίνει την δρομολόγηση δίπατων λεωφορείων στην πόλη. «Μιλάμε για δίπατα λεωφορεία σαν αυτά που κυκλοφορούν στο Λονδίνο, την Κέρκυρα, το Σύνταγμα και το Ηράκλειο. Τότε μόνο ο κόσμος θα αντιληφθεί γιατί τρέχουμε από το πρωί ως το βράδυ σε όλο το ιστορικό κέντρο αλλά και περιμετρικά, στην είσοδο και στην έξοδο της πόλης, για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Εδώ ακριβώς καλούμε τους συμπολίτες μας να δείξουν κατανόηση για τις ενοχλήσεις από τα έργα αλλά και να συμβάλουν αποφασιστικά στη διατήρηση της καθαριότητας και ηθικά να έχουμε τη συνδρομή τους ώστε το πολύπλοκο έργο που επιχειρούμε να κάνουμε αυτό το καλοκαίρι, να μας δώσει τους καρπούς που επιθυμούμε».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος