FOLLOW US: facebook twitter

Αντιδράσεις από τους αγρότες Χειμαδιού-Σοπίου για την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας για την αντιμετώπισή τους στο θέμα της σταφίδας

Ημερομηνία: 15-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Σκληρή ανακοίνωση για τη στάση της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας στο θέμα που έχει προκύψει με την σταφίδα στην Ηλεία, εξέδωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Χειμαδιού – Σοπίου. Η άρνηση της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου να συζητηθεί το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση προκάλεσε την αντίδραση των αγροτών που πλήττονται από το φαινόμενο του μύκητα και της θρέψης στα καλλιέργειες σταφίδας.

«Σαν να μην έφταναν τα τόσα προβλήματα που πλήττουν το είδη χαμηλό εισόδημα των μικρομεσαίων σταφιδοκαλλιεργητών και αμπελοκαλλιεργητών τις ευρύτερης περιοχής.
Ήρθε για να προστεθεί εάν καινούργιο και πολύ σοβαρό ζητήματος θέμα τις χαμηλής βλάστησης και ξήρανσης τον σταφίδα – αμπελώνων, με αποτέλεσμα την συρρίκνωση περαιτέρω του εισοδήματος μας σε πρώτη φάση αλλά και αβεβαιότητα για το μέλλον τις καλλιέργειας. Εμείς σαν αγροτικός σύλλογος προσπαθήσαμε από την πρώτη στιγμή μέσω τον Μ.Μ.Ε να αναδείξουμε το πρόβλημα.

Πέρασαν από τα χωράφια μας (εκτός από τους γεωπόνους) Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί σύμβουλοι διάφορων παρατάξεων. Εμείς βάλαμε σε όλους τα ιδιά ζητήματα. Να προωθήσουν το θέμα μας και να μας απαντήσουν επίσημα τι θα γίνει με το μέλλον τις καλλιέργειας και με την απώλεια του εισοδήματος μας.
Πληροφορηθήκαμε ότι έγινε πρόταση για συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο δυτικής Ελλάδος για την Πέμπτη 15/6 από τους περιφερειακούς συμβούλους τις Λαϊκής Συσπείρωσης και δεν έγινε αποδεκτό… Ρωτάμε για πιο λόγο η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν θέλησε να σηκώσει – συζητήσει το σοβαρό αυτό θέμα;

Η δουλειά των αιρετών είναι να υπηρετούν τον λαό και να τον στηρίζουν στον αγώνα του και να προωθούν τα αιτήματα του.

Καταγγέλλουμε την στάση τους αυτή στους συνάδελφους αγρότες και τους λεμέ ότι θα μας βρουν απέναντι τους…» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους τα μέλη του ΔΣ του αγροτικού συλλόγου Χειμαδιού – Σοπίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος