FOLLOW US: facebook twitter

Παραμένει ζωντανό το Mega

Ημερομηνία: 15-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Την αναστολή της απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για «μαύρο» στο Mega αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο είχε προσφύγει η διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού.

Σύμφωνα με την απόφαση του προέδρου του ΣτΕ Νικόλαου Σακελλαρίου, με προσωρινή διαταγή του, αναστέλλεται η υπ. αριθμόν 18/2018 απόφαση του ΕΣΡ με την οποία σταματάει η λειτουργία εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

Στην προσφυγή της η διοίκηση της «Τηλέτυπος» ζητούσε να ακυρωθεί  η 18/2018  απόφαση του ΕΣΡ με την οποία υποχρεώνει το σταθμό να τερματίσει τη λειτουργία του υποστηρίζοντας ότι ο νόμος 4339/2015 είναι αντισυνταγματικός, αντίθετος στην ΕΣΔΑ και στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Κατόπιν αυτού ο πρόεδρος του ΣτΕ με προσωρινή διαταγή του «πάγωσε» την επίμαχη απόφαση του ΕΣΡ μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής, που έχει καταθέσει ο σταθμός, η οποία αναμένεται να προσδιοριστεί. Εισηγητής της υπόθεσης ορίστηκε ο σύμβουλος επικρατείας Ηλίας Μάζος και η κυρία αίτηση -αίτηση ακύρωσης- θα συζητηθεί στις 4 Μαίου 2018.

Άλλωστε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Σωτήρη Μανιάτη, μπορεί το Συμβούλιο να αποφάσισε τον τερματισμό της λειτουργίας του MEGA, αλλά ο δρόμος μέχρι να πέσει οριστικά «μαύρο» στο κανάλι της Μεσογείων ίσως και να είναι ακόμα… μακρύς. Το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΣτΕ έχει αναφερθεί στα ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» πολύ καιρό πριν από την απόφαση του ΕΣΡ.

Πηγή: Efsyn


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος