FOLLOW US: facebook twitter

Παραδόθηκε χθες νέος εξοπλισμός για το ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς – Αναμένεται και τρίτο μηχάνημα έργου αρχές Νοέμβρη

Ημερομηνία: 27-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Παραδόθηκαν χθες δυο από τα τρία μηχανήματα έργου για το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (Χ.Υ.Τ.Υ.) Νομού Ηλείας ενώ το τρίτο μηχάνημα αναμένεται να παραδοθεί από την ανάδοχο εταιρεία στις 10 Νοεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με τη Σύμβαση Προμήθειας του έργου με τίτλο: «Προμήθεια εξοπλισμού για το έργο : Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (Χ.Υ.Τ.Υ.) Νομού Ηλείας» μεταξύ του Δήμου Ήλιδας και της εταιρείας ΑΦΟΙ ΣΙΒΡΗ Ο.Ε., η οποία υπεγράφη στις 27/06/2018, το συνολικό ποσό της προμήθειας ανέρχεται σε 671.600,00 € (εξακόσιες εβδομήντα μία χιλιάδας και εξακόσια ευρώ) πλέον Φ.Π.Α. 24% (161.184,00 €), δηλαδή η συνολική αξία προμήθειας των μηχανημάτων είναι 832.784,00 €.

Πρόκειται για τα εξής 3 μηχανήματα έργου χρήσης τους στο ΧΥΤΥ Ηλείας:

1. Αυτοκινητούμενος Συμπιεστής

2. Φορτωτής- Εσκαφέας καδοφόρος ελαστικοφόρος

3. Περονοφόρο Ανυψωτικό Μηχάνημα.

Σύμφωνα με τη υπογραφείσα Σύμβαση προμήθειας, η μεταφορά και επί τόπου εγκατάσταση των προμηθευόμενων ειδών, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός τριών (3) μηνών από την υπογραφή της σύμβασης, δηλαδή έως τις 27/09/2018. Χθες όπως προαναφέραμε, παραδόθηκαν τα δύο από τα τρία εξειδικευμένα μηχανήματα που θα χρησιμοποιούνται στο ΧΥΤΥ Ηλείας  και είναι τα εξής:

1. φορτωτής- εσκαφέας καδοφόρος ελαστικοφόρος,

2. αυτοκινητούμενος συμπιεστής,

ενώ το τρίτο μηχάνημα του ΧΥΤΥ Ηλείας (Περονοφόρο Ανυψωτικό) θα παραδοθεί από την ανάδοχο εταιρεία ΑΦΟΙ ΣΙΒΡΗ Ο.Ε. στις 10-11-2018.

Ο ανωτέρω εξοπλισμός που περιγράφεται αποτελεί  το υπ΄ αριθμόν 2 υποέργο της συνολικής Πράξης του έργου του Χ.Υ.Τ.Υ με κωδ MIS: 500926 το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή Ε.Π. Περ. Δυτικής Ελλάδας και αποτελεί ιδιόκτητο εξοπλισμό του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Ν. Ηλείας ως κυρίου της εγκατάστασης του ΧΥΤΥ στην περιοχή της Τριανταφυλλιάς.

Η διάστρωση, ο τεμαχισμός και η συμπίεση των υπολειμμάτων αποτελούν τις κύριες εργασίες του έργου. Συμπληρωματικές εργασίες για τις οποίες απαιτείται εξοπλισμός είναι η φόρτωση και μεταφορά χώματος από τους χώρους προσωρινής αποθήκευσης των παραγόμενων ΑΣΑ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος