FOLLOW US: facebook twitter

Παραίτηση Βασίλη Παναγόπουλου από μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ

Ημερομηνία: 04-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”48079″ img_size=”full”][vc_column_text]Με επιστολή μου προς τον Πρόεδρο του Δημ.Συμβουλίου υπέβαλα την παραίτησή μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της δημοτικής ανώνυμης εταιρείας ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ.

Την επιστολή παραίτησής μου θέτω υπόψιν σας προς ενημέρωση των πολιτών.

Θεωρώ ότι η αδιαφορία της δημοτικής αρχής για το πραγματικό συμφέρον του Δήμου που διαφαίνεται από πληθώρα ενεργειών και παραλείψεων, επιβεβαιώνεται και από την απαξίωση της άλλοτε κερδοφόρας επιχείρησης που επί των ημερών του κ.Λιατσή κατέληξε ζημιογόνος.

Με αυτό το δεδομένο θα ανέμενε κανείς την αντικατάσταση του εκλιπόντος Προέδρου της ΑΕ Αντ.Βαγγόπουλου από κάποιον δημότη ικανό να διασώσει την παραπαίουσα επιχείρηση.

Αντ’αυτού η επιλογή του Δημάρχου να «επιβάλει» ως Πρόεδρο του ΔΣ της ΑΕ έναν συμπολίτη μας χωρίς σχετική εμπειρία και ειδικές γνώσεις με μοναδικό, θεωρούμε, κριτήριο την «ένταξή» του στο άμεσο περιβάλλον του κ. Λιατσή, αποτελεί απόδειξη της ολίσθησης του σε όλο και πιο επικίνδυνη πολιτική.

Η αγωνιώδης προσπάθεια εξάλλου της δημοτικής αρχής να εξασφαλισθεί αμοιβή στον ορισθέντα με τον τρόπο αυτό Πρόεδρο, ενώ δεν το αντέχει και δεν το δικαιολογεί η οικονομική κατάσταση της ΑΕ, αποδεικνύει ότι αυτό που προέχει για την δημοτική Αρχή είναι η εξασφάλιση του συμφέροντος των δικών τους ανθρώπων και όχι του συμφέροντος  του Δήμου.

Αν είναι αργά (το οποίο είναι βέβαιο) για να αλλάξουν νοοτροπία ο κ. Λιατσής και οι συν αυτώ, η μοναδική λύση για τον Δήμο είναι η απομάκρυνσή τους ως μια κακή παρένθεση στην πορεία της πόλης και των δημ. διαμερισμάτων.

“Προς

Τον Πρόεδρο Δημ.Συμβουλίου Δήμου Πύργου

κ.Πρόεδρε

Συνεπής προς τις απόψεις που διατύπωσα ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την συζήτηση του θέματος ορισμού αντικαταστάτη του εκλιπόντος Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕ ΟΤΑ με την επωνυμία ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ και δεδομένης της αντίθεσής μου στην επιλογή προσώπου με κριτήρια αντίθετα με τα προβλεπόμενα στο νόμο αλλά και το συμφέρον του νομικού προσώπου και του Δήμου Πύργου γενικότερα, σας δηλώνω ότι παραιτούμαι από μέλος του ΔΣ.

Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να εκφράσω την αντίθεσή μου στην συγκεκριμένη επιλογή χωρίς πρόθεση αντιπαράθεσης με το επιλεγέν πρόσωπο, το οποίο τιμώ ως συμπολίτη αλλά θεωρώ ότι δεν διαθέτει τα τυπικά ούτε τα ουσιαστικά προαπαιτούμενα για την θέση αυτή.

Η απόφαση της δημοτικής αρχής να επιλέξει με αδιαφανή κριτήρια και χωρίς αξιοκρατική αξιολόγηση τον Πρόεδρο μιας δημοτικής επιχείρησης, και μάλιστα μιας Ανώνυμης Εταιρείας με σημαντικό αντικείμενο, που απαιτεί γνώσεις και εμπειρία, αποτελεί μία ακόμη έκφραση πολιτικής που με βρίσκει αντίθετο.

Σφοδρά αντίθετο με βρίσκει και η αγωνιώδης προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να εξασφαλισθεί την συμφωνία του ΔΣ της επιχείρησης στην απονομή αμοιβής στο πρόσωπο αυτό, ενώ εκλεκτοί και άξιοι συμπολίτες μας και κατείχαν την θέση παλαιότερα, προσέφεραν αφιλοκερδώς σημαντικές υπηρεσίες.
Αρνούμενος να συμπράξω στις τακτικές αυτές που αποτελούν προσβολή προς τους δημότες, σας δηλώνω ότι παραιτούμαι από μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ.

Βασίλης Σ.Παναγόπουλος

Δημοτ.Σύμβουλος”[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot