FOLLOW US: facebook twitter

Πανταζής Χρονόπουλος: «Δεν έχουμε ανάγκη τη Γαλάζια Σημαία»

Ημερομηνία: 24-05-2018 | Συντάκτης:

Δηλώσεις για τρέχοντα θέματα του δήμου Ζαχάρως που βρίσκονται αυτόν τον καιρό στην επικαιρότητα, έκανε χθες ο επικεφαλής της παράταξης “Δυναμική Πρωτοβουλία” και τελών σε αργία δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος. Ειδικότερα αναφέρθηκε στο θέμα της Γαλάζιας Σημαίας αιτιολογώντας για πιο λόγο δεν την  διεκδίκησε ο δήμος, σε εκείνο των υδροπλάνων για το οποίο αντιδρά η Εταιρία Τουριστικών Ακινήτων, ενώ έδωσε και απάντηση στις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κώστα Αλεξανδρόπουλου.

Για τη Γαλάζια Σημαία ο κ. Χρονόπουλος κατήγγειλε πως η διαδικασία ανάδειξης  γίνεται βάσει χρημάτων. “Είμαι ένας από αυτούς που έχουν ζήσει στο πετσί τους τον τρόπο με τον οποίο δίνουν τη Γαλάζια Σημαία. Πριν από 10 χρόνια παίρναμε Γαλάζια Σημαία και εμείς αλλά και η Κυπαρισσία, που έριχνε τα βοθρολύματα στη θάλασσα. Γαλάζια Σημαία έπαιρνε και η περιοχή απέναντι από την Ψυττάλεια. Ψάχνοντας διαπίστωσα ότι δίνεται από ΜΚΟ βάσει των χρημάτων που δίνεις. Μας ζήτησαν δυο τρεις φορές στην αρχή, διαπίστωσαν ότι εμείς δεν έχουμε ανάγκη τις Γαλάζιες Σημαίες, διότι η θάλασσά μας είναι η καθαρότερη της Ελλάδας και είμαστε ο μόνος δήμος που έχει πάρει μηχάνημα και κοσκινίζει την άμμο εδώ και πολλά χρόνια, τουλάχιστον από το 2004. Δεν τη χρειαζόμαστε τη Γαλάζια Σημαία. Η θάλασσα «μιλάει» από μόνη της ότι είναι καθαρή, η άμμος και τα γάργαρα νερά αποδεικνύουν από μόνα τους ότι είναι καθαρά. Για αυτό έχει περάσει στη συνείδηση των δημοτών και των επισκεπτών ότι έχουμε την καθαρότερη θάλασσα της Ελλάδας” είπε ο κ. Χρονόπουλος.

Για το θέμα των υδροπλάνων ανέφερε πως ο δήμος ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα που ξεκίνησε τις διαδικασίες για να γίνει υδατοδιάδρομος η λίμνη Καϊάφα, ενώ δοκιμαστικά τότε είχε γίνει και πτήση εκεί αλλά υπάρχουν αντιρρήσεις από τα ΕΤΑ.

“Κάναμε την αίτηση, αλλά έφεραν αντίρρηση τα Τουριστικά Ακίνητα με το σκεπτικό ότι όταν προσγειώνεται το υδροπλάνο θα προκαλείται κυματισμός και θα επηρεάζει τα Λουτρά. Είναι ένα  μέσο που πρέπει να καθιερωθεί και αποτελεί γρήγορη μετακίνηση. Αν γίνει στη λίμνη του Καϊάφα υδατοδιάδρομος, θα μπορεί οποιοσδήποτε από τα Επτάνησα να πάει στην Αρχαία Ολυμπία και το ανάποδο και θα γίνει μια καλή γραμμή για τους τουρίστες. Διότι το υδροπλάνο θα μπορούσε να πάει στο Κατάκολο και να μεταφέρει όσους έρχονται από την κρουαζιέρα με προορισμο τον ναό του Επικούρειου Απόλλωνα και τους καταρράκτες της Νέδας” είπε ο κ. Χρονόπουλος.

Για ψευδείς καταγγελίες κατηγόρησε τον Κ. Αλεξανδρόπουλο

Για ψευδείς καταγγελίες κατηγόρησε τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης του ΔΣ Ζαχάρως Κώστα Αλεξανδρόπουλο ο κ. Χρονόπουλος τονίζοντας ότι“… Για τα μπουκάλια που εξαφανίστηκαν, λέει ένα μεγάλο ψέμα διότι δεν γνωρίζει τα μη οργανικά σκουπίδια, εδώ και 16 χρόνια, από τότε που είμαι δήμαρχος, πάνε σε ένα κτήμα που έχω διαθέσει στη δημοτική αρχή. Εκεί έρχονταν και τα μπουκάλια, τα χαρτιά, τα δέντρα και τα είδη οικιακής χρήσης, κλπ, πριν γίνει ανακύκλωση, διότι ο δήμος δεν μπορούσε να πληρώνει. Επειδή είχαμε σοβαρό πρόβλημα με τους περιοίκους, αποφασίσαμε να τα βάλουμε σε συμπιεστικό κοντέινερ και να τα μεταφέρουμε στο δικό μου κτήμα, διότι είναι ο μοναδικός χώρος που θα μπορούσαμε να τα επαναποθέσομε, για να μη βάλει κανένας καμιά φωτιά. Αυτό συνέβη και το έκαναν σημαία και λεγανε για ύποπτες μετακινήσεις. Δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι ούτε να φοβηθούμε ή να κρυφτούμε. Η καραμέλα της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος στηρίζεται σε μια δικαστική απόφαση για ένα απορριμματοφόρο που πήραμε μεταχειρισμένο 33.000 ευρώ με ΦΠΑ και μετά από μήνυσή τους είπαν ότι είναι ακατάλληλο για κυκλοφορία. Δυστυχώς για αυτούς, το απορριμματοφόρο κυκλοφορεί εδώ και 10 χρόνια και μεταφέρει τα οργανικά απόβλητα στην Τριανταφυλλιά” είπε ο κ. Χρονόπουλος.

“Ενώ το δικαστήριο είχε εκτίμηση ορκωτού του γερμανικού κράτους ότι έκανε 40.000 μεταχειρισμένο και καινούριο 180.000 ευρώ, το δικαστήριο για λόγους που δεν γνωρίζω μας δίκασε. Αυτό δεν μπορείς να λες ότι είναι κατάχρηση. Κατάχρηση θα ήταν αν χαλάγαμε τα λεφτά της επισκευής και δεν υπήρχε τίποτα ή αν το είχαμε υπερτιμολογήσει. Τότε μάλιστα δεν ήμουν δήμαρχος εγώ, το δημοτικό συμβούλιο πήρε απόφαση, ο διαγωνισμός ήταν ανοιχτός, προσήλθαν 3-4, υπήρχε επιτροπή παραλαβής με πρόεδρο τον μακαρίτη Μ.. Αρτουμά, για τον οποίο όλοι οι εργολάβοι στην Ηλεία γνωρίζουν ότι ήταν ο πιο σκληρός που υπήρχε σε δήμο. Πήγαν ψευδομάρτυρες και κατέθεσαν” σημείωσε. “Όλοι ξερουν ότι όταν φέρνεις όχημα απέξω, του βάζεις τιμολόγιο με λιγότερα λεφτά για να το εκτελωνίσεις. Το τιμολόγιο που μας έδωσαν όταν το αγοράσαμε, είναι αυτό που πέρασε από τον Επίτροπο και το κρίθηκε νόμιμο. Και μας πετάνε την καραμέλα της κατασπατάλησης. Αλλά ας περιμένουμε λίγο και θα δούμε ποιος έχει κατασπαταλήσει δημόσιο χρήμα. Κοντός ψαλμός αλληλούια” κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Χρονόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος