FOLLOW US: facebook twitter

Δενδροφύτευση από μαθητές και Κυνηγετικό Σύλλογο Λεχαινών: Δημιουργούν πευκοδάσος στα Κραγκαρέικα

Ημερομηνία: 24-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

200 περίπου πεύκα και κουκουναριές, φύτεψαν χθες μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Λεχαινών και μαθητές των δημοτικών σχολείων Λεχαινών στα Κραγκαρέικα σε μια προσπάθεια να δώσουν ζωή σε μια άγονη περιοχή,. Η περιβαλλοντική αυτή δράση έγινε με πρωτοβουλία του Κυνηγετικού Συλλόγου Λεχαινών με την  τη στήριξη του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης και της Δημοτικής Κοινότητας Λεχαινών. Στόχος να δημιουργηθεί σε αυτήν την έκταση  των 10 περίπου στρεμμάτων σε λίγα χρόνια, ένας πνεύμονας πρασίνου στην περιοχή.

Η έκταση ανήκει στην δημοτική κοινότητα Λεχαινών και τα τελευταία χρόνια είχε καταντήσει χώρος συγκέντρωσης μπαζών και άχρηστων υλικών. Έτσι ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Λεχαινών κ. Γιώργος Βέρροιος και τα μέλη του Συλλόγου πρότειναν στον δήμαρχο κ. Ν. Μοράντ και στον πρόεδρο της Δ.Κ Λεχαινών Γιώργο Γαλάτη, μέσα από μια μεγάλη εθελοντική προσπάθεια να φυτέψουν δέντρα για να ανασάνει η περιοχή.

Έτσι χθες, οι μαθητές των δημοτικών σχολείων μαζί με τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου, τον πρόεδρο της ΔΚ. Λεχαινών Γ. Γαλάτη, τον αντιδήμαρχο Α. Μίγκο και πολλούς εθελοντές, πήραν τις αξίνες τους, έφεραν τα πεύκα και τις κουκουναριές που προσέφερε το Δασαρχείο και όλοι μαζί προχώρησαν στην δενδροφύτευση του χώρου. Με την δράση αυτή μαθαίνουν και τα παιδιά να αγαπούν και να φροντίζουν το περιβάλλον και να ευαισθητοποιούνται για την προστασία του.

Φωτογραφίες: Ανδρέας Μίγκος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος